Zelenski s-a sucit: Acuză Occidentul, nu mai vrea în NATO și este dispus să discute cu Rusia

1

Președintele Ucrainei, Volodimyr Zelenski, a declarat, pe 08.03.2022, că statele occidentale sunt responsabile pentru moartea oamenilor din Ucraina, pentru că au refuzat să închidă spațiul aerian și să furnizeze avioane părții ucrainene.

“De treisprezece zile auzim doar promisiuni. De treisprezece zile ni se spune că vom fi sprijiniți pe cer, că vor exista avioane și ne vor fi predate”, a spus Zelenski într-un mesaj video.

Potrivit acestuia, vina pentru moartea oamenilor aparține Rusiei, dar responsabilitatea este și a statelor occidentale.

“Răspunderea pentru acest lucru revine și celor care nu au putut lua o decizie de treisprezece zile, undeva în Occident, undeva în birouri, o decizie evident necesară”, a menționat șeful statului ucrainean.

De asemenea, Volodimyr Zelenski a declarat, la postul de televiziune american ABC, că problema aderării Ucrainei la NATO “s-a răcit”.

“În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă cu mult timp în urmă, după ce mi-am dat seama că Alianța nu este pregătită să accepte Ucraina. NATO se teme de contradicții și de o confruntare cu Rusia”, a spus Zelenski.

El a subliniat că autoritățile de la Kiev “nu vor cerși în genunchi nimic de la Bruxelles”.

Pe de altă parte, Zelenski și-a exprimat disponibilitatea de a discuta problemele teritoriale cu Rusia.

Acesta a fost întrebat de reporterul ABC dacă este posibil să recunoască apartenența Crimeii la Rusia și independența Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

“Putem discuta probleme legate de teritoriile ocupate temporar și republicile pe care nimeni, cu excepția Rusiei, nu le-a recunoscut. Putem găsi un compromis cu privire la soarta acestor teritorii. Pentru mine, cel mai important lucru este modul în care oamenii vor trăi în aceste teritorii, care vor să facă parte din Ucraina. Cine în Ucraina vrea să le accepte? Prin urmare, problema este mult mai complicată decât simpla recunoaștere”, a spus Zelenski.

Cu toate acestea, președintele ucrainean a numit această problemă “un alt ultimatum” și a subliniat că “Ucraina nu este pregătită pentru ultimatumuri”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Declarațiile din 08 martie ale președintelui Ucrainei, Volodimyr Zelenski, reprezintă o schimbare de ton. Șefului statului ucrainean i-a dispărut aroganța, încrederea în victorie și în reprezentanții Occidentului.

Probabil că, niciodată în istorie, o țară nu s-a bucurat de atâta sprijin internațional cum a făcut-o Ucraina în această perioadă. În plus, statele occidentale s-au angajat într-o campanie împotriva Rusiei, la limita declanșării celui de-al Treilea Război Mondial.

În aceste condiții, declarațiile acuzatoare ale lui Zelenski arată faptul că acesta simte că îi fuge pământul de sub picioare și nu mai are timp să reacționeze în fața unei armate ruse, care câștigă tot mai mult teren.

Pe acest fond, este și pentru prima dată când Zelenski acceptă explicit să discute cu reprezentanții ruși despre probleme sensibile precum statutul Peninsulei Crimeea și a celor două republici din Donbas. Însă, pare dispus să ofere doar jumătăți de măsură, ce nu pot fi suficiente pentru Rusia.

Vladimir Putin nu poate fi de acord decât cu o capitulare fără condiții a părții ucrainene pentru că, în caz contrar, ar rămâne, atât el, cât și Rusia, cu imaginea catastrofală din prezent, asociată cu înregistrarea unui adevărat fiasco în Ucraina. Atingerea obiectivelor stabilite, care constau în demilitarizarea Ucrainei, renunțarea la aderarea la NATO și adoptarea unui statut de neutralitate al acesteia, precum și recunoașterea apartenenței Peninsulei Crimeea la Rusia și a independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk, ar putea reduce parțial deficitul de imagine actual.  

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s