Halucinații sau sâmbure de adevăr? Rușii au prezentat date noi despre laboratoarele biologice americane din Ucraina

1

Comandantul Trupelor de Protecție de Radiații, Chimică și Biologică din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general locotenent Igor Kirillov, a prezentat, pe 10.03.2022, în cadrul unei conferințe de presă, un nou raport în urma studierii materialelor legate de activitățile laboratoarelor militare biologice americane din Ucraina. (Video)

Reprezentantul militar rus a subliniat faptul că există informații despre proiectul american UP-4, a cărui implementare a fost realizată la facilități din Kiev, Kharkov și Odesa. După cum a menționat acesta, lucrarea a fost concepută pentru perioada până în anul 2020.

Acest proiect a inclus studiul unei game largi de agenți patogeni, precum și a modului în care aceștia se pot răspândi. Între altele, a fost vorba și de agenții patogeni ai unei variante speciale periculoase de gripă aviară, cu o mortalitate de până la 50%. Americanii au studiat pe teritoriul ucrainean modul în care păsările pot răspândi această infecție periculoasă. Ucraina a fost aleasă pentru acest studiu datorită faptului că pe teritoriul său trec rutele de migrație a zeci de specii de păsări. În același timp, în timpul studiului au fost evidențiate acele specii de păsări ale căror rute de migrație trec și pe teritoriul Rusiei.

“Dintre toate metodele dezvoltate de SUA pentru a destabiliza situația epidemiologică, aceasta este una dintre cele mai nesăbuite și iresponsabile, întrucât nu permite controlul dezvoltării ulterioare a situației. Acest lucru a fost confirmat de pandemia infecției cu noul coronavirus, a cărei apariție și caracteristici ridică multe semne de întrebare”, a precizat Kirillov.

De asemenea, reprezentantul Ministerului rus al Apărării a vorbit și despre proiectul american P-781, care a implicat studiul liliecilor ca purtători de agenți patogeni bacterieni și virali deosebit de periculoși. Printre aceștia se numără filovirusurile și coronavirusurile, precum ciuma, bruceloza și multe altele.

Acesta a adăugat că au fost efectuate experimente în acest sens cu implicarea unui alt laborator controlat de Pentagon, respectiv un obiectiv din Georgia. Lucrarea a fost realizată cu sprijinul Universității Politehnice din Virginia, precum și al Serviciului de Geodezie din SUA.

După cum a anunțat Kirillov, au fost stabilite schemele de finanțare pentru aceste proiecte de către departamentul militar american și gama de agenți patogeni a căror distribuție a fost studiată în aceste biolaboratoare. Potrivit precizărilor sale, în Ucraina s-au găsit documente care dezvăluie detaliile studiului infecțiilor deosebit de periculoase, cu transferul de biomateriale către ale laboratoare speciale.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s