Rusia a început să implice în Ucraina și cele mai noi armamente. Un avion Su-57 a îndeplinit misiuni de bombardament

foto

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au început să întrebuințeze în cadrul operației militare desfășurate în Ucraina și cele mai noi avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57. Martori oculari au postat pe rețelele de socializare un material video cu zborul unui avion de acest tip în Regiunea Zhytomyr. (Video)

Aeronava a lovit un obiectiv aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei din apropierea unui pod, cel mai probabil un punct de control fortificat.

Este pentru prima dată când se dovedește implicarea în conflictul din Ucraina a celor mai noi mijloace de luptă ale Forțelor Aerocosmice ruse.

Trebuie remarcat faptul că avionul Su-57 a fost întrebuințat pentru o misiune de bombardament, deși acesta este un avion de vânătoare clasic. Acest lucru este destul de riscant, ținând cont de faptul că militarii ucraineni dispun de multe sisteme de rachete antiaeriene portabile, care reprezintă o amenințare pentru avioanele care zboară la altitudini mici.

Pe de altă parte, reprezentanții ruși au subliniat în mai multe rânduri că cel mai recent avion de luptă dispune de un sistem de autoapărare performant, bazat pe mijloace de război electronic. În astfel de condiții, acesta ar putea fi protejat împotriva lansatoarelor portabile și să opereze la altitudini mici fără nicio reținere.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După ce în prima fază a războiului din Ucraina Rusia a aruncat în luptă, în primul rând, tehnica mai veche, între care chiar și anumite mijloace arhaice, se pare că, în ultimele zile, au început să fie implicate în operațiuni și cele mai moderne categorii de armamente.

În ceea ce privește avioanele de vânătoare de generația a cincea Su-57 trebuie spus faptul că Forțele Aerocosmice ale Rusiei nu dispun decât de trei aeronave de acest tip. Unul dintre acestea a fost primit în înzestrare la sfârșitul anului 2020, iar alte două la sfârșitul anului 2021.

Pentru anul 2022, este planificată livrarea la trupe a altor patru avioane de vânătoare Su-57.

În baza unui contract încheiat cu compania Sukhoi, până la sfârșitul anului 2027, Forțele Aerocosmice ale Rusiei vor primi în dotare 72 de avioane Su-57.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s