Expert ruso-ucrainean: Conflictul din Ucraina este doar un moment al războiului dintre Rusia și SUA pentru reamenajarea lumii

1

Cotidianul rusesc Vzglyad a publicat, pe 10.03.2022, o serie de declarații ale cunoscutului video blogger ucrainean, Yuriy Podolyaka, de la sediul său din Sevastopol. Din acestea, rezultă faptul că rușii percep operația militară specială din Ucraina ca pe un episod local al războiului dintre Rusia și Ucraina, care este, de fapt, un al Treilea Război Mondial, desfășurat într-un format diferit.

“Evenimentele din războiul informațional și psihologic nu sunt mai puțin importante decât ceea ce se întâmplă acum pe fronturile din Ucraina. Kievul diseminează în rândurile ucrainenilor ideea că, în luna aprilie, în Rusia vor avea loc evenimente care vor duce la răsturnarea puterii actuale. Astfel, Ucraina speră să câștige războiul. Dar, ceea ce văd cu adevărat în Rusia este o ascensiune patriotică fără precedent”, a spus Podolyaka.

Potrivit precizărilor acestuia, mulți dintre ruși percep actuala operație specială a Forțelor Armate ale Federației Ruse din Ucraina ca fiind necesară pentru a elibera statul ucrainean de clica ce a declanșat războiul în 2014. “Ucrainenii au preferat să nu observe masacrul timp de opt ani. Și războiul tinde să vină la tine dacă nu-l observi. Totuși, ceea ce se întâmplă în Ucraina este doar un moment local al războiului dintre Rusia și SUA pentru reîmpărțirea lumii. Iar evenimentele principale urmează să vină. Acestea vor avea loc abia după încheierea operațiunilor din Ucraina”, este sigur expertul.  

În opinia acestuia, lumea va fi lovită de o criză economică puternică. “Este de remarcat faptul că Rusia este foarte bine pregătită pentru acest război, inclusiv pe frontul economic. Etapa principală a acestei pregătiri se desfășoară cu succes încă din 2014. Chiar și experții occidentali recunosc acest lucru cu surpriză și cu groază. De aceea, rușii nu se tem nici de cursul dolarului și nici de alți factori. Da, rușii vor trăi mai rău din punct de vedere financiar, la fel ca și restul lumii. Dar, nu acesta este efectul pe care conta Occidentul”, a subliniat analistul.

Bloggerul a notat că Occidentul se aștepta ca rușii, obișnuiți să trăiască bine, odată cu deteriorarea situației lor financiare, să înceapă să lupte cu autoritățile.

“Sancțiunile impuse sugerează faptul că Occidentul nu înțelege mentalitatea rusă și modul în care trăiește societatea. De exemplu, în Rusia, sancțiunile împotriva oligarhilor ruși au fost percepute pozitiv, la fel ca și retragerea unui număr de companii occidentale și naționalizarea activelor acestora. Sancțiunile occidentale au eliberat mâinile conducerii ruse: acestea implementează reformele pe care populația le-a cerut în ultimele două decenii. Toată lumea din Rusia salută suveranizarea, naționalizarea și eliminarea instituției oligarhiei”, a spus Podolyaka.

Bloggerul a mai remarcat că unele regiuni, ca de exemplu zona Mării Baltice, sunt îngrozite de ceea ce se întâmplă în Occident, deoarece locuitorii din Letonia, Lituania și Estonia înțeleg că efectele crizei vor veni și peste ei.

“Punctul critic, va fi depășit, probabil, în 2023 sau 2024. Iar modul în care Rusia, Ucraina și Occidentul vor trece peste asta va depinde de pregătirea lor. Vreau ca toți ucrainenii și rușii să înțeleagă că operațiunea ucraineană este doar un episode al luptei, al cărui rezultat va fi o lume nouă. Vechea lume familiară nu va mai exista. În Ucraina, aceasta s-a prăbușit peste noapte, iar în Rusia se va prăbuși în următoarele săptămâni sau luni. Iar acest adevăr teribil va începe să acopere restul lumii până la sfârșitul acestui an”, a prezis Podolyaka. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Am preluat declarațiile bloggerului de la Sevastopol deoarece mi se pare că acestea includ cea mai corectă radiografie a ceea ce se întâmplă în prezent.

La noi, continuăm să mințim poporul cu televizorul și să exacerbăm pericolul războiului, prezentând cum rușii bombardează maternitățile și blocurile de locuințe din Ucraina. Toate aceste manipulări vizează pregătirea populației pentru o serie de măsuri cu caracter militar, care prevăd aducerea de tot mai multe trupe străine, creșterea cheltuielilor pentru apărare sau mobilizarea bărbaților cu vârste de până la 60 de ani.

În tot acest timp, lumea își retrage banii din bănci, face cozi la pașapoarte ca să plece din țară sau ia cu asalt benzinăriile pentru un plin la mașină.

Pe acest fond, se observă mai puțin că prețurile la energie au luat-o razna, cursul de schimb crește, iar populația o duce din ce în ce mai rău.

Trebuie să înțelegem într-un final că nu pentru război este nevoie să ne pregătim, ci pentru o criză economică de proporții ce va să vină. Așa că puținii bani pe care îi avem nu trebuie să îi irosim pe armamente cu prețuri colosale, ci pentru investiții în sectorul economic.  

Sursa: vz.ru.

Un gând despre “Expert ruso-ucrainean: Conflictul din Ucraina este doar un moment al războiului dintre Rusia și SUA pentru reamenajarea lumii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s