Rusia a amânat din nou debarcarea desantului maritim la Odesa. Navele mari de desant au revenit în Peninsula Crimeea

foto

Reprezentantul Statului major operativ al Administrației Militare din Regiunea Odesa, Serghei Bratchuk, a declarat, pe 11.03.2022, că grupul rusesc de nave mari de desant aflat în apropierea coastelor regiunii s-a mutat în Peninsula Crimeea.

Această informație a fost confirmată și de imagini actuale din satelit, postate pe rețelele de socializare.

Astfel, se pare că Ministerul rus al Apărării consideră că este încă prematură debarcarea desantului maritim pe litoralul ucrainean. În prezent, navele Flotei ruse din Marea Neagră se află în apropierea Golfului Donuzlav, unde au fost încărcate anterior.

foto 1

Potrivit publicației Hi Sutton, planurile Moscovei nu includ, deocamdată, debarcarea desantului pe litoralul ucrainean. Această operațiune ar putea fi amânată pentru cazul în care situația din Transnistria se înrăutățește. În plus, debarcarea este complicată de prezența artileriei de coastă și a rachetelor antinavă ale Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și de minarea litoralului. În aceste condiții este foarte posibil ca Odesa să fie atacată de forțele ruse dinspre nord.

Controlul asupra localității Odesa este esențial pentru succesul operațiunilor rusești din Ucraina. Aceasta reprezintă un punct important de transbordare maritimă și feroviară, pentru accesul către “poarta” din Transnistria.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După câte se pare, debarcarea desantului maritim pe coasta Ucrainei de la Marea Neagră este mult mai greu de realizat decât au estimat reprezentanții ruși. Operațiunea a fost amânată deja de mai multe ori, probabil din cauza temerilor privind provocarea unor pierderi majore în rândul forțelor de desant.

Așa cum au precizat martori oculari din regiune, în apropierea apelor teritoriale ale Ucrainei s-a aflat o grupare navală rusă formată din nouă nave de desant, între care și cele șase nave aduse în sprijin de la Flota de Nord și Flota din Marea Baltică. Din aceasta mai făceau parte o fregată, două nave purtătoare de rachete și un dragor. 

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s