Rachetele Kinzhal și Onyks – noutățile întrebuințate de trupele ruse în timpul conflictului din Ucraina

1

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat, pe 19.03.2022, că militarii ruși au întrebuințat pentru prima dată în cadrul operației militare speciale din Ucraina o rachetă hipersonică Kinzhal, care a fost lansată de un avion MiG-31K.

“Pe 18 martie, complexul de aviație Kinzhal a distrus cu o rachetă hipersonică aerobalistică un depozit subteran de rachete și muniție de aviație al trupelor ucrainene din localitatea Delyatyn din Regiunea Ivano-Frankovsk”, a declarat Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

De asemenea, acesta a anunțat că militarii ruși au folosit complexul de rachete de coastă Bastion pentru distrugerea centrelor de cercetare radio și radiotehnică de lângă Odesa.

“Un complex de rachete de coastă Bastion a distrus centrele de cercetare radio și radiotehnică ale armatei ucrainene din localitățile Veliky Dalnik și Velikodolinskoye din Regiunea Odesa”, a precizat Konashenkov.

Complexul de rachete de coastă Bastion are o bătaie de până la 500 de kilometri și întrebuințează rachete de croazieră Onyks.

“În noaptea de 19 martie, Aviația Operativ-Tactică, Aviația Forțelor Terestre și Aviația fără pilot au distrus 69 de obiective militare ale Ucrainei”, a menționat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit declarațiilor sale, avioanele, elicopterele și dronele rusești au distrus patru puncte de comandă, inclusiv unul la nivel brigadă în localitatea Zabuyanie, patru complexe de rachete antiaeriene, între care trei S-300 și unul Buk-M1, o stație de radiolocație, trei lansatoare multiple de proiectile reactive, 12 depozite de rachete și artilerie, precum și 43 de locuri de concentrare a tehnicii militare.

“Mijloacele de apărare antiaeriană din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au lovit în aer 12 drone ucrainene”, a spus Konashenkov.

“În total, de la începerea operației militare speciale, au fost distruse 196 de drone, 1.438 de tancuri și alte mașini de luptă blindate, 145 de lansatoare multiple de proiectile reactive, 556 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 1.237 de unități de tehnică militară specială”, a concluzionat Igor Konashenkov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Faptul că armata rusă mai dispune încă de armamente ofensive pe care le folosește prima dată la mai mult de trei săptămâni de la începerea operației din Ucraina arată faptul că aceasta este pregătită pentru o confruntare pe termen lung. Introducerea progresivă în luptă a celor mai noi rachete aflate în dotarea trupelor dovedește că Rusia avansează în baza unui plan și nu se grăbește să tranșeze problema învingătorului.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s