Bombardiere strategice americane de tip B-52H au zburat din nou în spațiul aerian al României

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat că, pe 29.03.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress au îndeplinit misiuni specifice în spațiul aerian al României.

Aeronavele, cu numerele de înregistrare 61-0003 și 60-0044, au decolat, separat, de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie și au urmat un traiect de zbor prin Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria și România. Acestea au evoluat la altitudini de 7.620 și 8.260 de metri.

foto 1

În spațiul aerian al României, bombardierele strategice americane au evoluat la nord-est de București, într-un raion situat între Buzău și Brăila.

foto 2

Este pentru a treia oară în această lună, când bombardiere americane B-52H îndeplinesc misiuni de acest gen în spațiul aerian al României. Misiunile anterioare au fost efectuate pe 04 și 07 martie. La prima dintre acestea au participat aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0044 și 60-0018, care au întrebuințat indicativele radio NOBLE01 și NOBLE02. Cea de-a doua misiune a fost executată de avioanele cu numerele de înregistrare 61-0039 și 61-0003 și indicativele radio GORGON11 și GORGON12.

După cum se poate observa, la fiecare misiune au participat alte perechi de bombardiere strategice. Acest lucru înseamnă că Forțele Aeriene ale SUA își antrenează echipajele avioanelor de tip B-52H prin participarea la activități de pregătire pentru luptă sub diverse forme și în condiții diferite.

Probabil, aducerea repetată a bombardierelor strategice B-52H în spațiul aerian al României au ca obiectiv și descurajarea Rusiei pentru extinderea eventuală a confruntărilor militare în afara teritoriului Ucrainei și amenințarea unor state membre NATO.

Trebuie precizat faptul că, în afară de Regiunea Mării Negre, cele patru bombardiere strategice americane B-52H dislocate temporar în Marea Britanie au mai desfășurat o serie de zboruri în diverse zone ale Europei. În primul rând, acestea au îndeplinit misiuni, în mai multe rânduri, în zona Norvegiei, unde se află în curs de finalizare manevrele NATO cu numele de cod Cold Response-2022. De asemenea, pe 21 martie, două avioane de acest tip (61-0003 și 60-0044) au îndeplinit misiuni specifice deasupra teritoriului Germaniei, evoluând într-un raion situat la sud-vest de Frankfurt.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s