Două bombardiere strategice americane B-52H au simulat executarea unei lovituri nucleare împotriva Republicii Belarus

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 31.03.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress au simulat executarea unei lovituri nucleare împotriva Republicii Belarus, de pe teritoriul Poloniei.

Aeronavele au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie și au urmat un traiect de zbor prin Marea Nordului și Marea Baltică, după care au intrat în spațiul aerian al Poloniei, evoluând deasupra unui raion situat la vest de Bialystok.

foto 1

Unul dintre bombardiere a fost identificat ca fiind aeronava cu numărul de înregistrare 60-0044. Acesta a zburat la o altitudine de aproximativ 8.230 de metri, cu o viteză de circa 670 de kilometri pe oră. Pe timpul revenirii la baza din Marea Britanie, avionul a efectuat mai multe treceri în proximitatea localității Brno din Cehia.

2

Începând din luna februarie 2022, în Marea Britanie sunt dislocate patru bombardiere americane B-52H, cu numerele de înregistrare 60-0018, 60-0044, 61-0003 și 61-0039, care îndeplinesc o misiune de tip Bomber Task Force în teatrul european. În cursul lunii trecute, perechi de bombardiere de acest tip au executat trei zboruri în spațiul aerian al României, respectiv pe 04, 07 și 29 martie.

Cea mai complexă misiune a aeronavelor de acest tip a fost efectuată pe 29.03.2022, cu participarea a trei din cele patru aeronave. Două dintre acestea au zburat deasupra României, iar cea de-a treia s-a deplasat în zona Golfului Persic.

Trebuie subliniat faptul că bombardierele americane dislocate temporar în Marea Britanie au participat, în mai multe rânduri, la activități desfășurate în zona Norvegiei, unde, în perioada 14-31 martie, s-au desfășurat manevrele NATO cu numele de cod Cold Response-2022.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s