Rusia a lăsat Ucraina fără drone turcești Bayraktar TB2. În ultimele zile, au fost distruse două UAV-uri de acest tip

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat că, pe 01.04.2022, militarii ruși au doborât în Ucraina încă o dronă de producție turcească de tip Bayraktar TB2.

“Mijloacele de apărare antiaeriană din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au distrus în aer opt drone ucrainene, în raioanele localităților Lisichansk, Donețk, Chernygov, Korosun, Novomikhailovskoye, inclusiv o dronă Bayraktar TB2 în zona Vakhovka”, a precizat Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit declarațiilor sale, a fost doborât, de asemenea, și un elicopter ucrainean de tip Mi-8, în raionul localității Lyubimovka.

Pe 25 martie, Statul Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, în prima lună a operației militare speciale din Ucraina, militarii ruși au distrus 35 din cele 36 de drone Bayraktar TB2, care se aflau în dotarea armatei pe 24 februarie, în momentul declanșării ostilităților.

De asemenea, pe 31 martie, Igor Konachenkov a declarat că apărarea antiaeriană rusă a mai distrus încă o dronă de tip Bayraktar TB2, în raionul localității Bezymyannoye.

Bayraktar TB2 este o dronă operativ-tactică de atac turcească, pentru altitudine medie, care poate să rămână în aer pentru mult timp. Aceasta este dezvoltată și produsă de compania Baykar Makina.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După cum au anunțat reprezentanții ruși, deja au fost distruse 37 de drone Bayraktar TB2, deși se știa că Forțele Armate ale Ucrainei dispun doar de 36 de UAV-uri de acest tip. Probabil că, între timp, partea ucraineană a mai primit din Turcia încă un lot suplimentar de drone Bayraktar.

Trebuie precizat faptul că, în timpul conflictului militar din Ucraina, dronele turcești Bayraktar nu au mai demonstrat aceeași eficiență ca în Nagorno-Karabakh, Siria sau Libia. Pe de o parte, Rusia dispune de o multitudine de mijloace de apărare antiaeriană și război electronic pentru contracararea acestora. Pe de altă parte este posibil ca nici militarii ucraineni să nu fie prea familiarizați cu întrebuințarea acestora.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s