Rusia continuă să lovească infrastructura militară a Ucrainei. Au fost scoase din funcțiune aerodromurile din Poltava și Dnepropetrovsk

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat că, pe 02.04.2022, militarii ruși au distrus aerodromurile ucrainene din Poltava și Dnepropetrovsk.  

“Cu ajurorul rachetelor de mare precizie cu bazare aeriană, militarii ruși au scos din funcțiune aerodromurile din localitățile Poltava și Dnepropetrovsk”, a menționat Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, “în dimineața zilei de 02 aprilie, rachete cu rază lungă de acțiune cu bazare maritimă și aeriană au lovit depozitele de benzină și motorină ale rafinăriei din Kremenchug, de unde se aprovizionau trupele ucrainene din regiunile centrale și estice ale țării”.

“Mijloacele rusești de apărare antiaeriană au distrus două elicoptere de tip Mi-24 ale armatei ucrainene în raioanele localităților Sumi și Urozhaynoe. De asemenea, au fost distruse în aer și 24 de drone ucrainene”, a spus Konashenkov.

“În cursul nopții, Aviația Operativ-Tactică din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Rusiei și Trupele de Rachete au distrus 67 de obiective militare ale Ucrainei. Între acestea s-au aflat două puncte de conducere, două depozite de rachete și proiectile de artilerie, nouă instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 54 de raioane de concentrare a tehnicii de luptă a armatei ucrainene”, a menționat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

În total, de la începutul operației militare speciale din Ucraina, trupele ruse au distrus 124 de avioane și 84 de elicoptere, 381 de drone, 1.882 de tancuri și alte mașini blindate, 203 lansatoare multiple de proiectile reactive, 786 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 1.764 de unități de tehnică militară și specială.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s