Rușii au folosit din nou arme hipersonice în Ucraina. O rachetă Kinzhal a distrus un punct de comandă subteran din Donbas

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 11.04.2022, că militarii ruși au întrebuințat complexul de rachete hipersonice cu bazare aeriană Kinzhal pentru distrugerea unui punct de comandă al armatei ucrainene din Donbas.

“În după-amiaza zilei de 11 aprilie, în apropierea localității Chasov Yar din Regiunea Donețk, un sistem de rachete de aviație de tip Kinzhal a distrus un punct de comandă subteran al grupării de trupe ucrainene din Donbas”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

Pe 19 martie, Ministerul rus al Apărării a informat că, pe timpul operațiunii din Ucraina, a fost folosit pentru prima dată sistemul de rachete hipersonice cu bare aeriană de tip Kinzhal. Cu ajutorul acestuia, pe 18 martie, a fost lovit un depozit subteran de rachete și muniții al trupelor ucrainene din Regiunea Ivano-Frankovsk.

Kinzhal este un complex de aviație cu o rachetă aerobalistică hipersonică de mare precizie. Acesta a fost format pe baza versiunii modernizate a avionului de vânătoare-interceptare cu rază lungă de acțiune MiG-31K. Potrivit declarațiilor reprezentanților ruși, complexul de rachete poate distruge ținte la distanțe de până la 2.000 de kilometri, garantând depășirea sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este pentru a treia oară când trupele ruse întrebuințează rachetele hipersonice Kinzhal în cadrul conflictului din Ucraina. Anterior, acestea au lovit ținte de pe teritoriul ucrainean în zilele de 18 și 20 martie.

În prezent, Rusia deține un regiment dotat cu avioane de vânătoare MiG-31K, cu rachete hipersonice Kinzhal.

Până la sfârșitul anului 2021, o escadrilă formată din 10 avioane de vânătoare-interceptare MiG-31K cu rachete hipersonice Kinzhal a funcționat pe aerodromul Akhtubinsk din Regiunea Astrakhan (în zona de responsabilitate a Militare Sud). Ulterior, escadrila a fost mutată pe aerodromul Savasleika din Regiunea Nizhny Novgorod (în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Vest), unde a fost format primul regiment dotat cu avioane MiG-31K, ce a fost inclus în compunerea Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s