Militarii ruși și milițiile din Donețk pregătesc încercuirea unei grupări ucrainene cu aproximativ 100.000 de soldați

foto

Reprezentantul oficial al Miliției Populare a Republicii Populare Donețk, Eduard Basurin, a anunțat, pe 11.04.2022, începerea pregătirilor pentru încercuirea celei mai mari grupări a Forțelor Armate ale Ucrainei, care include aproximativ 100.000 de militari.

“Au loc pregătiri pentru încercuirea celei mai puternice grupări a trupelor ucrainene. Potrivit unor date preliminare, din aceasta fac parte între 90.000 și 100.000 de militari”, a declarat Basurin, citat de agenția de presă rusă RIA Novosti.

Potrivit precizărilor acestuia, este vorba despre cele mai pregătite unități de luptă ce se află în prezent în Ucraina.

“După blocarea acestei grupări, în cazul în care nu se predau, trupele vor fi distruse complet. În acest fel, Ucraina își va pierde efectiv armata și se va putea spune că problema demilitarizării a fost rezolvată în proporție de 90%”, a spus Basurin.

El a subliniat faptul că gruparea este dispusă pe teritoriul situat de la sud de Donețk până la Slavyansk, pe un front de aproximativ 200 de kilometri și adânc până în centrul Ucrainei.

Luni, Basurin a anunțat că zona rezidențială din localitatea Mariupol a fost eliberată integral de militanții ucraineni.

Anterior, șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pushilin, declarase că numărul victimelor civile din Mariupol ar putea depăși 5.000 de persoane.

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s