Primul efect al căderii Mariupolului: Marea Azov a devenit mare internă a Federației Ruse

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat că, pe 20.05.2022, ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui Vladimir Putin despre finalizarea operației și eliberarea completă a combinatului Azovstal și a orașului Mariupol de luptătorii ucraineni.

“Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui Vladimir Putin despre finalizarea operației și eliberarea completă a combinatului Azovstal și a orașului Mariupol de luptătorii ucraineni”, a precizat Konashenkov, citat de agenția de presă Tass.

Potrivit declarațiilor sale, teritoriul întreprinderii, pe care, începând din 21 aprilie, a fost blocată o grupare de luptători ucraineni din cadrul formațiunii naziste Azov, a fost eliberat complet. Vineri, peste 500 de luptători au părăsit întreprinderea și s-au predat.

“Astăzi, 20 mai, s-a predat ultimul grup de luptători de la Azovstal, format din 531 de persoane”, a spus Konashenkov.

“Așa-numitul comandant al naziștilor din regimentul Azov, din cauza urii locuitorilor din Mariupol și a dorinței orășenilor de a-l pedepsi pentru numeroasele atrocități, a fost scos de pe teritoriul fabricii într-o mașină blindată specială”, a menționat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

După cum a declarat Konashenkov, facilitățile subterane ale întreprinderii, în care s-au ascuns militanții, au intrat sub controlul deplin al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

“În total, începând din 16 mai, în timpul operațiunii, 2.439 de naziști din cadrul regimentului Azov și militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, blocați pe teritoriul întreprinderii, și-au depus armele și s-au predat”, a concluzionat Konashenkov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La aproape trei luni de la declanșarea operației militare speciale din Ucraina, reprezentanții ruși au anunțat căderea Azovstal și implicit a localității Mariupol, fapt ce reprezintă prima înfrângere majoră a trupelor ucrainene. Aceasta poate fi urmată de un efect al dominoului, care să antreneze și căderea altor localități din regiune.

Probabil că, în scurt timp, reprezentanții ruși vor anunța eliberarea completă a Republicii Populare Lugansk, unde trupele locale și cele rusești controlează peste 90% din teritoriu. După aceasta va urma eliberarea Republicii Populare Donețk și implicit a întregului Donbas.

În orice caz, primul efect al căderii Mariupolului îl reprezintă transformarea Mării Azov în mare internă a Federației Ruse. În prezent, trupele ruse controlează integral tot lirtoralul Mării Azov, unde nu se mai află niciun militar ucrainean.

De asemenea, poate fi realizat integral coridorul terestru, care leagă Peninsula Crimeea de Regiunea Rostov, despre care s-a vorbit atât de mult încă de pe vremea bolșevicilor. Probabil că, în scurt timp, partea rusă va demara procesul de refacere a căilor de comunicații feroviare și rutiere de-a lungul acestuia.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s