Rusia dezvoltă un nou sistem de navigație pentru drone, independent de sistemele satelitare

foto

Serviciul de presă al corporației de stat Rostec din Federația Rusă a informat, pe 03.06.2022, că dronele rusești vor fi dotate cu un nou sistem de navigație, care este practic invulnerabil la mijloacele de război electronic. Lucrările la acesta sunt efectuate de specialiști ai grupului de companii Kalashnikov.

După cum au explicat reprezentanții corporației de stat, noul sistem de navigație nu depinde de sistemele actuale prin satelit, funcționând într-o buclă închisă, fără surse externe, ceea ce face ca drona să fie invulnerabilă față de mijloacele de război electronic ale adversarului. În plus, noul tip de navigație este cu un ordin de mărime mai precis decât navigația inerțială. Se precizează că pierderea de drone cu noul sistem de navigație se va reduce la cazuri iszolate. Nu au fost furnizate alte detalii privind dezvoltarea sistemului de navigație.

“Noua realizare nu va mai depinde de navigația prin satelit și va fi implementată într-o buclă de control închisă. Acest lucru îi va permite dronei să reziste cu succes la războiul electronic, fiind imposibil ca cineva să preia controlul asupra unei astfel de drone”, a citat agenția de presă Tass dintr-un comunicat al Rostec.

Anul trecut, holdingul KRET, care face parte, de asemenea, din Rostec, a dezvoltat un nou sistem de navigație inerțial, capabil să determine coordonatele și parametrii de mișcare, chiar și în absența oricărui reper. Implementarea orientării și determinării locației dronei are loc în raport cu o traiectorie sau țintă dată, inclusiv una aflată în mișcare. 

Sistemul s-a bazat pe evoluții care au fost utilizate anterior doar în industria aeronavelor și elicoterelor. S-a informat că noutatea fusese deja testată pe prototipuri de drone rusești și urma să fie instalată pe aparate de zbor fără pilot începând cu anul 2021.

Reprezentanții Rostec au informat că, în timpul testării pe prototipurile de drone, noul sistem de navigație a demonstrat o eficiență ridicată.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s