Rușii se mai tem încă de atacurile aeriene ale Ucrainei. Un sistem de rachete antiaeriene S-300 a fost instalat la Herson

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 03.06.2022, citând o sursă din cadrul forțelor de securitate din regiune, că un sistem de rachete antiaeriene de tip S-300 aparținând armatei ruse a fost desfășurat la Herson.

“Sistemul S-300 a funcționat la Herson”, a declarat sursa.

Potrivit unui corespondent al agenției Tass, sistemul de apărare antiaeriană S-300 a fost folosit deja de două ori de la Herson. După cum a informat acesta, miercuri, pe 01 iunie, s-a auzit o dublă explozie. Ulterior, șeful Administrației militaro-civile din Regiunea Herson, Kirill Stremousov, a spus că sistemul a fost întrebuințat împotriva unei drone Bayraktar, care a fost doborâtă în Regiunea Nikolaev.

S-300 este primul sistem de apărare antiaeriană multicanal. Acesta este format dintr-un punct de comandă cu o stație de detectare radar, la care pot fi conectate până la șase complexe de apărare antiaeriană. În total, există 16 variante ale sistemului S-300, inclusiv versiunea navală S-300F, care folosesc diverse rachete dirijate antiaeriene. Dezvoltarea ulterioară a S-300 a dus la crearea sistemului de rachete antiaeriene S-400, adoptat de Forțele Armate ale Federației Ruse în 2007.

Sistemele S-300 se află încă în serviciul de luptă în peste 20 de state din întreaga lume, inclusiv într-o serie de țări europene, între care: Slovacia, Ucraina, Cipru, Grecia, Kazahstan, Bulgaria, Belarus, Armenia, Abhazia și Azerbaidjan. Potrivit datelor provenite din sursele deschise și Croația dispune de un anumit număr de complexe S-300P. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc versiunile S-300PS și S-300PT.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, instalarea unui sistem de rachete antiaeriene S-300 la Herson s-a datorat contraofensivei declanșate recent de armata ucraineană asupra regiunii.

După cum se știe, Regiunea Herson este prima regiune preluată integral de Forțele Armate ale Federației Ruse.

Partea rusă a înființat deja în regiune o administrație mixtă militaro-civilă, fidelă autorităților de la Moscova.

Se pare că Regiunea Herson va fi și prima regiune ucraineană, care va fi integrată în Federația Rusă. Deja în zonă au fost luate mai multe măsuri în această direcție, trecându-se inclusiv la ora Moscovei și la plata în ruble.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s