Rusia dispune în Marea Neagră de 12 nave mari de desant. Urmează debarcarea desantului maritim în Ucraina?

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 03.06.2022, citând o sursă aparținând structurilor de forță din Crimeea, că o grupare navală de desant a Forțelor Navale a Federației Ruse, formată din șase nave mari de desant ale Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică, precum și din șase nave de desant ale Flotei din Marea Neagră, este gata pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației în acvatoriul Mării Negre.

“Pentru prima dată, în Marea Neagră, acționează o astfel de grupare navală de desant a Forțelor Navale, care include 12 nave mari de desant de la Flota de Nord, Flota din Marea Baltică și Flota din Marea Neagră. În prezent, aceste nave mari de desant sunt pregătite pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației în cadrul operației militare speciale”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, este vorba despre navele de desant Petr Morgunov, Olenegorsky Gornyak și Gheorghi Pobedonosets ale Flotei de Nord și Korolev, Minsk și Kaliningrad aparținând Flotei din Marea Baltică. Flota din Marea Neagră este reprezentată de navele mari de desant Cezar Kunikov, Novocherkassk, Azov, Yamal, Orsk și Nikolai Filchenkov.

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Neagră a anunțat că, pe 10 februarie 2022, șase nave mari de desant ale Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică au încheiat marșul efectuat în jurul Europei și au intrat în Marea Neagră. În timpul unor exerciții comune, navele au îndeplinit misiuni de apărare a litoralului Peninsulei Crimeea și a punctelor de dislocare ale flotei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sursa sugerează că navele de desant rusești din Marea Neagră ar putea declanșa o operație de debarcare a desantului maritim în Ucraina.

Deși se părea că aceasta a fost planificată să se desfășoare încă de la începutul operației militare speciale din Ucraina, ea a fost amânată de mai multe ori, în special din cauza minelor amplasate de partea ucraineană în zonele de litoral din apropiere de Odesa și Ochakov.

În prezent, între Rusia și Turcia se poartă discuții privind deminarea unor zone din Marea Neagră și crearea unor culoare speciale pentru evacuarea navelor civile aflate în portul Odesa și pentru reluarea exporturilor de grâu aflate în cel mai important port al Ucrainei din regiune.

Nu este exclus ca partea rusă să profite de aceste culoare pentru executarea debarcării desantului maritim.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s