Presa americană: Criza economică forțează SUA și Europa să caute un compromis cu Moscova

1

Editorialistul publicației americane The Hill, William Molony, scrie că lipsa succesului dorit în politica antirusă forțează țările occidentale să caute un compromis cu Moscova. La fel ca mulți analiști occidentali, Moloney este de părere că sancțiunile antiruse fac mai mult rău statelor occidentale.

“În luna mai, rubla a atins maximum istoric din ultimii doi ani, deoarece exporturile rusești de energie și produse agricole aduc câștiguri record la Moscova”, scrie editorialistul The Hill.

În plus, potrivit lui Moloney, Statele Unite nu au reușit să întoarcă întreaga lume împotriva Rusiei. Doar 65 de țări din aproape 200 s-au alăturat sancțiunilor antiruse. Ptrintre cei care nu au susținut Occidentul se numără state atât de mari precum China, India, Brazilia, Mexic, Turcia sau Indonezia.

“Astfel, SUA nu au reușit să transforme Rusia într-o superputere izolată, dar aproape că s-au izolat singure”, a constatat ironic Moloney, observând că orice este posibil în această lume.

Statele Unite și aliații săi occidentali au început să impună sancțiuni împotriva Rusiei după începerea operațiunii militare speciale din Ucraina. Scopul acestora consta în slăbirea economiei ruse, în speranța că Forțele Armate ale statului rus nu vor putea continua ostilitățile, iar pe teritoriul Federației Ruse vor începe proteste în masă. Cu toate acestea, în pofida fenomenelor negative de la început, economia rusă continuă să funcționeze cu succes, iar sistemul politic nu dă semne de instabilitate.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s