Federația Rusă și Republica Belarus vizează întărirea capacității de apărare a Statului unional

foto

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat, pe 23.06.2022, că este necesară întărirea capacității de apărare a Statului unional format între Federația Rusă și Republica Belarus.

“Circumstanțele actuale impun necesitatea adoptării unor măsuri comune urgente pentru a întări capacitatea de apărare a Statului unional, pentru a crește pregătirea pentru luptă a grupării regionale de trupe și a sistemului regional unificat de apărare antiaeriană”, a declarat Șoigu în urma unei întâlniri cu omologul său belarus, Viktor Khrenin, care s-a desfășurat la Moscova.

Potrivit precizărilor sale, în prezent, astfel de acțiuni devin din ce în ce mai relevante. În același timp, el a subliniat că Federația Rusă este pregătită să ofere Republicii Belarus orice tip de sprijin în acest domeniu.

Serghei Șoigu a numit Republica Belarus cel mai important partener strategic, cel mai apropiat prieten și aliat al Federației Ruse.

“Pentru noi, Republica Belarus este cel mai important partener strategic, cel mai apropiat prieten și aliat”, a spus ministrul rus al apărării, citat de postul de televiziune Zvezda.

După cum a declarat Serghei Șoigu, “cooperarea militară dintre Moscova și Minsk se dezvoltă sub presiunea țărilor occidentale, care duc un război nedeclarat împotriva Federației Ruse și Republicii Belarus”.

Ministrul rus al apărării l-a invitat pe Viktor Khrenin să viziteze forumul tehnico-militar internațional Armata-2022, care se va desfășura pe teritoriul Parcului Patriot de lângă Moscova, și să participe la Conferința privind securitatea din capitala Federației Ruse. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Importanța parteneriatului dintre Federația Rusă și Republica Belarus crește pe măsura deteriorării situației de securitate din jurul Regiunii Kaliningrad.

În urma unei blocade parțiale impuse de Lituania în ceea ce privește transportul terestru de mărfuri între enclava Kaliningrad și restul teritoriului rus, autoritățile de la Moscova readuc în prim-plan importanța așa-numitului coridor Suwalski, de la frontiera dintre Polonia și Lituania, care ar putea asigura o legătură între Republica Belarus și Regiunea Kaliningrad, anulând practic izolarea acesteia din urmă.

Potrivit unor specialiști ruși în geopolitică, autoritățile de la Moscova ar fi dispuse ca, în urma încheierii operațiunii militare speciale din Ucraina să cedeze Poloniei partea de vest a teritoriului ucrainean, în schimbul coridorului Suwalski.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s