Militarii ruși au capturat în Ucraina două tunuri autopropulsate franceze Caesar, care sunt studiate la Uralvagonzavod

foto

Cunoscutul avocat și persoană publică franceză Regis de Castelnau a informat pe contul său de Twitter că Forțele Armate ale Federației Ruse au capturat în timpul operației militare speciale din Ucraina două tunuri autopropulsate franceze de tip Caesar, cu calibrul de 155 de milimetri, pe care Parisul le-a oferit părții ucrainene ca asistență militară.

Francezul a menționat că, în prezent, aceste tunuri autopropulsate se află pe teritoriul Rusiei și sunt studiate de specialiști și experți ai companiei Uralvagonzavod.

“O altă realizare pentru Macron. Două tunuri autopropulsate franceze Caesar au fost capturate intacte de către ruși. În prezent, acestea se află la uzina Uralvagonzavod pentru studiu prin inginerie inversă. Mulțumim Macron. Noi plătim pentru asta”, a scris Castelnau într-o postare din 20 iunie.

foto 1

Experți militari ruși apreciază că studierea tehnicii capturate în Ucraina îi va permite concernului Uralvagonzavod să-și perfecționeze tehnica de acest tip pe care o produce.

De exemplu, Dmitri Litovkin, redactor-șef al revistei TASS Cooperare tehnico-militară, a declarat că “studiul instalațiilor de artilerie autopropulsată Caesar, care au fost capturate pe teritoriul Ucrainei, îi va permite concernului Uralvagonzavod să-și îmbunătățească echipamentele. Împreună cu armele propriu-zise, întreprinderea ar putea avea acces și la muniții, precum și la sistemele digitale de conducere”.

“În urma operației militare speciale, am deschis un magazin de o generozitate fără precedent. Și, de fapt, la noi nu vin doar instalațiile Caesar, ci și Javelin, NLAW și o mulțime de alte echipamente. Dacă vorbim concret de Uralvagonzavod, societatea produce două tunuri puternice: Msta-S și Koalitsia. Acum, specialiștii acesteia își pot face o idee despre ceea ce face concurența, poate verifica și testa anumite materiale, iar acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea echipamentelor sale”, a menționat Litovkin.

Potrivit precizărilor sale, nu este pentru prima dată când anumite categorii de tehnică militară occidentală au fost capturate și aduse la întreprinderile rusești pentru studiu.

“Cel mai elocvent exemplu este reprezentat de evenimentele din Iugoslavia, când a fost doborâtă o aeronavă stealth de producție americană. Literalmente, o săptămână mai târziu, aceasta a ajuns într-un birou de proiectare de lângă Moscova, care dezvoltă radare pentru sisteme de radiolocație. Datorită acestui fapt, angajații biroului au înțeles ce modificări sunt necesare pentru ca produsele lor să poată vedea aeronavele de perspectivă”, a spus Litovkin.

Expertul rus a reamintit faptul că, potrivit Reuters, implementarea planurilor Casei Albe de a vinde Ucrainei patru drone de cercetare și atac de tip MQ-1C Gray Eagle a fost suspendată, din cauza temerilor Pentagonului că acestea ar putea cădea în mâinile armatei ruse. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Conflictele militare de genul celui aflat în curs de desfășurare în Ucraina le oferă părților nu numai posibilitatea de a-și testa anumite armamente și categorii de echipamente și tehnică militară, dar și oportunitatea capturării unor produse întrebuințate de către adversar.

Potrivit unor informații recente, în Ucraina au sosit o serie de specialiști militari americani, care studiază armele capturate de la partea rusă. Între acestea se află resturi ale rachetelor de croazieră Kalibr și Iskander sau drone de producție rusească.

Surse: tass.ru, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s