Pentru prima dată de la începerea conflictului, ministrul rus al apărării a inspectat trupele din Ucraina

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 26.06.2022, ministrul Serghei Șoigu a vizitat punctele de comandă ale armatei ruse din Ucraina. (Video)

“Ministrul apărării al Federației Ruse, general de armată Serghei Șoigu, a inspectat gruparea de trupe ruse implicată în operațiunea militară specială din Ucraina. În punctele de comandă ale acesteia, Serghei Șoigu a audiat rapoarte ale comandanților privind situația și acțiunile actuale desfășurate de Forțele Armate ale Federației Ruse în principalele zone operaționale”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților ministerului, Serghei Șoigu, s-a interesat, în mod special, despre organizarea asigurării multilaterale a acțiunilor de luptă și crearea tuturor condițiilor de viață necesare în punctele de desfășurare temporară a armatei ruse.

După cum rezultă dintr-un material video difuzat de minister, Serghei Șoigu a fost însoțit în Ucraina de șeful Direcției Principale Operații și prim-locțiitor al șefului Statului Major General, Serghei Rudskoy, adjunctul ministrului apărării pentru pregătirea de luptă, Yunus-Bek Yevkurov, precum și de adjunctul ministrului apărării pentru asigurarea tehnico-materială, Dmitri Bulgakov. Imaginile arată cum delegația Ministerului rus al Apărării aterizează cu elicopterul, participă la o întâlnire operativă, după care ministrul Șoigu decorează mai mulți militari pentru activitățile desfășurate în Ucraina.

Vizita s-a desfășurat pe fondul înaintării trupelor ruse pe teritoriul Republicii Populare Lugansk.

În ziua anterioară, Ministerul rus al Apărării a anunțat preluarea controlului integral asupra localității Severodonețk și eșecul trupelor ucrainene de a transforma uzina Azot într-un punct de rezistență.

Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, ca urmare a acestor evoluții, întregul teritoriu situat pe malul stâng al râului Seversky Doneț a intrat sub controlul Republicii Populare Lugansk.

Vineri, Ministerul rus al Apărării a anunțat că “armata rusă a străpuns apărarea trupelor ucrainene și, dezvoltând ofensiva, a blocat orașul Lisichansk dinspre sud”.

“În ultimele cinci zile, au fost eliberate 11 localități, din care cele mai mari sunt Loskutovka, Mirnaya Dolina și Ustinovka”, a precizat Igor Konashenkov. În plus, reprezentantul ministerului a declarat că gruparea sudică de trupe ruse, aflată sub comanda lui Serghei Surovikin, a învins trupele ucrainene, preluând controlul asupra localităților Gorskoye și Zolote. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși reprezentanții Ministerului rus al Apărării nu au precizat în mod concret raioanele în care s-a deplasat delegația condusă de ministrul Serghei Șoigu, probabil acestea se află în zonele sigure controlate de militarii din Republicile Populare Donețk și Lugansk.

Trebuie remarcat faptul că este pentru prima dată când ministrul apărării se deplasează în Ucraina de la declanșarea invaziei militare. Anterior, s-a deplasat pe teritoriul ucrainean și șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, care a suferit răni superficiale în urma unui atac al militarilor ucraineni.

În zilele trecute, tot pentru prima dată, reprezentanții militari ruși au făcut referiri la conducerea grupărilor de trupe care îndeplinesc misiuni pe teritoriul Ucrainei. Din acestea rezultă că gruparea de trupe centrală este comandată de general colonel Aleksandr Lapin (comandantul trupelor Regiunii Militare Centru), iar gruparea de trupe sudică de generalul de armată Serghei Surovikin (comandantul-șef al Forțelor Aerocosmice).

Faptul că trupele Regiunii Militare Sud sunt comandate de generalul Surovikin alimentează zvonurile potrivit cărora acesta urmează să fie numit în mod oficial în funcția de comandant al acestora, în locul generalului de armată Aleksandr Dvornikov, care ar urma să fie avansat într-un post de adjunct al ministrului apărării.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s