Henry Kissinger: SUA se află în pragul războiului cu Rusia și China

foto

Fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, continuă să evalueze în mod obiectiv situația din lume și nu ține isonul Washingtonului. Potrivit cotidianului The Wall Street Journal, veteranul politic este îngrijorat de dezechlibrul din lume și de problemele pe care America însăși și le-a creat.

Kissinger consideră că acum, Statele Unite sunt mai aproape ca niciodată de a începe un război, nu numai cu Rusia, dar și cu China.

După cum scrie publicația americană, Henry Kissinger apreciază că situația din Ucraina se va rezolva în favoarea Rusiei, care va păstra și Crimeea și Donbasul, precum și alte teritorii ocupate deja.

Kissinger este îngrijorat de faptul că SUA, prin comportamentul său imprudent în arena străină, a adus situația în punctul în care lumea este în pragul unui conflict militar global între America pe de o parte, și China și Rusia pe de altă parte. În opinia sa, această situație s-a dezvoltat “din cauza problemelor pe care noi înșine le-am creat, fără a avea idee cum se va sfârși sau unde ar trebui să conducă”.

În același timp, potrivit evaluărilor sale, Washingtonul nu are instrumentele necesare pentru a rezolva situația pe care a creat-o. Și, indiferent de modul în care conducerea SUA se străduiește pentru aceasta, nu va mai putea întoarce China împotriva Rusiei. Mai mult decât atât, SUA este de vină pentru acest lucru, deoarece a reușit să înfurie cu adevărat Beijingul, din cauza probelemelor din jurul Taiwanului.

Pentru a rezolva criza globală, Kissinger consideră că “tot ce se poate face este să nu se escaladeze tensiunile și să se creeze opțiuni, dar pentru aceasta trebuie să existe un fel de obiectiv”.

Revenind la problema Ucrainei, politicianul a subliniat faptul că dacă mai devreme se putea vorbi despre statutul neutru al Kievului, după modelul Finlandei, acum este prea târziu să se facă acest lucru. Potrivit declarațiilor sale, după începerea operațiunii militare speciale a Rusiei, “într-un fel sau altul, oficial sau nu, Ucraina ar trebui să fie tratată ca un membru NATO”.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s