Flota rusă din Marea Neagră va primi în dotare în acest an 12 nave de luptă și auxiliare

foto

În cadrul unei întâlniri cu ofițerii tineri, comandantul interimar al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), viceamiral Viktor Sokolov, a declarat, pe 19.08.2022, că, până la sfârșitul anului 2022, flota va primi în dotare 30 de unități de tehnică militară, între care 12 nave de luptă și auxiliare.

“Una dintre misiunile principale ale FRMN constă în dezvoltarea potențialului de luptă a flotei. În acest sens, se constată o creștere sistematică a acestuia, din punct de vedere calitativ și cantitativ. În conformitate cu planul de activități, în acest an se preconizează dotarea flotei cu 12 nave de luptă și auxiliare, precum și cu 21 de unități de tehnică militară specială destinată Aviației și Forțelor Terestre”, a precizat Sokolov citat de agenția de presă Tass.

Potrivit declarațiilor acestuia, FRMN îndeplinește cu succes toate misiunile care i-au fost încredințate în cadrul operației militare speciale din Ucraina.

“FRMN participă la operația militară specială și își îndeplinește cu succes toate misiunile stabilite”, a spus Sokolov.

Anterior, reprezentanții flotei au anunțat că, în anul 2020, FRMN a primit în dotare șapte nave de luptă și auxiliare, între care nava de patrulare Pavel Derzhavin și nava mică purtătoare de rachete Grayvoron. De asemenea, flota auxiliară a fost înzestrată cu remorcherul maritim Serghei Balk, navele hidrografice Aleksandr Firsov, Vladimir Kozitsky și Boris Slobodnik, precum și cu remorcherul de radă RB-371. În anul 2021, în compunerea FRMN au fost introduse alte nave de luptă și auxiliare.

FRMN a fost înființată în anul 1783, după anexarea Crimeii la Rusia. Sevastopolul a devenit atunci baza navală principală a acesteia. După reunificarea Crimeii cu Rusia în anul 2014, FRMN a primit un nou impuls.

Potrivit agenției de presă Tass, în timpul reuniunii din 19 august, viceamiralul Viktor Sokolov a confirmat numirea sa în funcția de comandant al FRMN, respinsă anterior de reprezentanții ruși, care au denumit-o “o speculație de presă”.

“Am fost numit comandant interimar al FRMN”, a recunoscut Sokolov, care, anterior, a comandat Academia Militară Navală Amiral Kuznetsov (începând din 2020).

Acesta a precizat că numirea în funcție a fost efectuată printr-un ordin al ministrului rus al apărării din 10 august.

După absolvirea Liceului Militar, începând din 1985, Sokolov a îndeplinit diverse funcții la mai multe flote. În perioada 2013-2020 a deținut funcția de locțiitor al comandantului Flotei de Nord. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit planurilor curente, până la sfârșitul acestui an, FRMN ar trebui să primească în dotare mai multe platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. În primul rând, este vorba despre cea de-a cincea navă de patrulare Proiect 22160, Viktor Veliky. De asemenea, despre cea de-a doua navă mică purtătoare de rachete Proiect 22800, Askold. În același timp, urmează să fie operaționalizat submarinul Alrosa, aflat în reparații din anul 2014.

Trebuie precizat faptul că, de la începutul acestui an, FRMN a primit deja alte două nave purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, rămase restante din anul 2021, respectiv nava de patrulare Serghei Kotov (Proiect 22160) și Tsiklon (Proiect 22800).

Astfel, la sfârșitul anului FRMN va dispune de 21 de platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, între care șapte submarine, trei fregate, cinci nave de patrulare și șase nave mici purtătoare de rachete. Acestea vor fi capabile să lanseze, la o singură salvă 154 de rachete Kalibr (3M14).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s