Rusia testează navele din clasa Karakurt în condiții arctice: O navă a Flotei din Marea Baltică a lansat o rachetă Kalibr din Marea Albă

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat că, pe 23.08.2022, nava mică purtătoare de rachete Mytishchi a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr din Marea Albă.

“Conform Planului de pregătire pentru luptă al forțelor FRMB, nava mică purtătoare de rachete Mytishchi a lansat, cu succes, din acvatoriul Mării Albe, o rachetă de croazieră Kalibr asupra unei ținte de coastă aflată în poligonul Chizha din Regiunea Arkhanghelsk”, se arată într-un comunicat de presă al flotei preluat de agenția Tass.

Deocamdată, reprezentanții ruși nu au comunicat alte detalii referitoare la activitatea de pregătire pentru luptă.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Mytishchi este prima navă din clasa Karakurt, Proiect 22800, care a fost introdusă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Aceasta a fost produsă la Șantierul Naval Pella din Sankt Petersburg și livrată FRMB în anul 2018.

În prezent, Forțele Navale dispun de patru nave de acest tip, din care trei în compunerea FRMB (Mytishchi, Sovetsk și Odintsovo) și una în structura Flotei ruse din Marea Neagră (Tsiklon).

Planurile curente ale Forțelor Navale prevăd producerea a 18 nave din clasa Karakurt, câte șase pentru FRMB, FRMN și Flota din Oceanul Pacific.

Probabil, lansarea unei rachete Kalibr de către o navă de luptă a FRMB dintr-un poligon maritim al Flotei de Nord a vizat, între altele, testarea navei în condiții arctice. În același timp, trebuie ținut cont și de faptul că, Federația Rusă nu dispune în Marea Baltică de posibilitatea lansării de rachete la distanțe mari, în special asupra unor ținte terestre.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s