Bombardiere strategice americane de tip B-52H au zburat în spațiul aerian al Franței: Posibile lansări de bombe

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Canalul rusesc de Telegram “Linia operativă” a informat că, pe 31.08.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress au zburat deasupra Franței, efectuând mai multe treceri în zona celui mai mare poligon din Europa. Probabil, în timpul zborului, aeronavele americane au executat lansări de bombe, în condiții reale.

Zborurile bombardierelor strategice americane au fost confirmate și de alte surse de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram.

foto 2

Potrivit acestora, cele două aeronave B-52H au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. După ce au survolat apele Oceanului Atlantic, bombardierele au traversat teritoriul Franței, până în sud-vestul țării, în apropiere de Toulouse. Avioanele au orbitat în jurul poligonului Captieux, care este cel mai mare câmp de trageri din Europa. Acesta permite executarea exercițiilor de tragere cu bombe reale.

foto 1

Pe timpul îndeplinirii misiunilor, bombardierele strategice americane au fost realimentate în aer de la două avioane-cisternă de tip C-135R aparținând Forțelor Aeriene ale Franței.

Una dintre aeronavele aflate în spațiul aerian al Franței a fost identificată ca fiind bombardierul cu numărul de înregistrare 60-0023 Bomber Barons, care a întrebuințat indicativul radio SPICY31. Avionul a evoluat la o altitudine de aproximativ 7.160 de metri.

Pe 18.08.2022, patru bombardiere strategice americane B-52H au fost redislocate la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie de la Baza Aeriană Minot din SUA, pentru o misiune de tip Bomber Task Force.

Este vorba despre aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0005 Warbird, 60-0023 Bomber Barons, 60-0034 Wise Guy și 60-0026 Dakota Avenger.

Acestea au efectuat deja mai multe zboruri de instrucție în spațiul aerian european, evoluând și deasupra României pe 26 august.

Surse: twitter.com, t.me.
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s