Rusia a început executarea manevrelor Est-2022: Militarii ruși au fost redislocați și au ocupat poziții noi în Extremul Orient

1

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 01.09.2022, în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Est, a început executarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Est-2022, care va dura până pe 07 septembrie.

În cadrul exercițiului, Aviația de Vânătoare și unitățile de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Est au intrat în serviciul de luptă pe aerodromuri operative și în noile raioane de poziție.

După cum au anunțat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, avioane de vânătoare de tip Su-35S, Su-30SM și MiG-31 din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Rusiei au fost redislocate pe aerodromuri operative din Peninsula Kamchatka, Ținuturile Khabarovsk și Primorie, precum și din regiunea autonomă Chukotka. Aeronavele urmează să îndeplinească misiuni de interceptare a țintelor aeriene, de asigurare a sprijinului aerian pentru aviația de atac și de executare a loviturilor aeriene asupra unor ținte terestre.

În același timp, unitățile de apărare antiaeriană dotate cu complexe de rachete de tip S-400, S-300 și Pantsir-S, precum și cu radare de diferite tipuri, au executat marșuri în noile raioane de poziție, au desfășurat tehnica de luptă și au intrat în serviciul operativ în noile zone de responsabilitate.

De asemenea, au fost transportate în raioanele indicate de concentrare și unitățile de forțe terestre participante la manevre. Militarii străini care iau parte la exercițiu se află în poligonul Sergheevsky din Ținutul Primorie și sunt gata pentru desfășurarea de activități practice comune.

foto

La manevrele Est-2022 participă aproximativ 50.000 de militari din 14 state. Exercițiul se desfășoară în șapte poligoane ale Regiunii Militare Est, precum și în acvatoriile și zonele de coastă ale Mării Okhotsk și Mării Japoniei. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși se desfășoară la un nivel mult mai redus decât în anii anteriori, exercițiul desfășurat de Rusia în Extremul Orient provoacă îngrijorare în statele occidentale. Motivul principal este reprezentat de participarea la manevre a unor state precum China și India, fapt ce demonstrează că nu s-a reușit izolarea statului rus la nivel internațional.

Surse: rg.ru, tass.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s