Rușii reconfigurează sistemul de apărare antiaeriană din Crimeea, în urma atacurilor cu drone din ultimele săptămâni

foto

Președintele Consiliului de Stat din Republica Crimeea, Vladimir Konstantinov, a declarat, pe 31.08.2022, că sistemul de apărare antiaeriană din peninsulă este în curs de reconstruire, din cauza utilizării dronelor de către Forțele Armate ale Ucrainei.

“În urmă cu un an, nimeni nu s-ar fi gândit că dronele vor reprezenta principala amenințare în regiune. Sistemul de apărare antiaeriană a fost construit pentru contracararea armelor grele, respectiv avioane, rachete, etc. Acum, acesta este reconfigurat”, a precizat Konstantinov în timpul emisiunii Solovyov Live de la televiziunea rusă.

Șeful Parlamentului regional din Crimeea a subliniat faptul că începând din anul 2014 se lucrează pe teritoriul peninsulei pentru reducerea riscurilor comiterii de atacuri teroriste din partea Kievului. “Nimeni nu are nicio relaxare. Și nu există panică. Avem încredere în Flota rusă din Marea Neagră (FRMN). Sunt dificultăți, dar metodele noi de luptă necesită sarcini noi”, a spus Konstantinov, citat și de agenția de presă Tass.

În ultimele săptămâni, Crimeea și Sevastopolul au fost atacate de mai multe ori. Cu toate acestea, sistemul rusesc de apărare antiaeriană a interceptat majoritatea țintelor lansate de Forțele Armate ale Ucrainei pe teritoriul peninsulei. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sistemul de apărare antiaeriană din Peninsula Crimeea include cinci divizioane de rachete antiaeriene de tip S-400. Fiecare divizion, dispune de câte o baterie de complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1, pentru protecția proprie.

De asemenea, FRMN dispune de un regiment de apărare antiaeriană, dotat cu complexe Osa-AKM.

Probabil că, reconfigurarea sistemului presupune creșterea numărului de complexe cu rază scurtă de acțiune, în special de tip Pantsir-S1, și amplasarea acestora în proximitatea unor obiective militare și de infrastructură, ce ar putea face obiectul unor atacuri cu dronă.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s