Algeria rămâne fidelă armamentelor rusești: Su-57, T-14, S-500 și Su-34M pe lista de achiziții de șapte miliarde de dolari

foto

Potrivit Military Watch, Algeria a încheiat un contract cu Rusia pentru achiziționarea de armamente în valoare de șapte miliarde de dolari.

Tranzacția a fost făcută fără prea mare publicitate, nici Rusia și nici Algeria neoferind informații oficiale în acest sens. Contractul a devenit cunoscut după ce senatorul american Marco Rubio a cerut impunerea de sancțiuni împotriva statului african, care a cumpărat armament din Rusia.

Algeria a contractat în mod constant armamente sovietice și ulterior rusești, fiind al doilea cumpărător de arme de producție rusească, după India. Armata algeriană este dotată cu armamente rusești avansate, fiind considerată cea mai pregătită pentru luptă de pe continentul african.

Noul contract de șapte miliarde de dolari vizează modernizarea semnificativă a înzestrării armatei algeriene. Deocamdată, nu se cunoaște cu exactitate ce include tranzacția, deoarece Ministerul algerian al Apărării nu difuzează astfel de informații, fiind unul dintre cele mai închise resorturi de acest gen.

În baza informațiilor existente din surse deschise, Military Watch a făcut o serie de presupuneri referitoare la armele achiziționate de Algeria. Astfel, publicația readuce în prim-plan contractul preliminar pentru achiziționarea de avioane rusești de generația a cincea de tip Su-57, cu livrare după anul 2025. De asemenea, un alt sistem de armament vizat ar fi S-500, introdus recent în dotarea armatei ruse. Apărarea antiaeriană algeriană este construită în jurul sistemelor sovietice/rusești de tip S-300PMU-2, S-400, Buk-M2 și Pantsir-SM, iar S-500 ar completa perfect această arhitectură.

De asemenea, contractul ar putea include achiziționarea de tancuri T-14 Armata și modernizarea tancurilor T-90AC ale armatei algeriene. În același timp, pentru înlocuirea avioanelor de front Su-24 din dotarea Forțelor Aeriene, ar putea fi alese bombardiere Su-34M, în paralel cu modernizarea avioanelor de vânătoare Su-30MKA. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trebuie remarcat faptul că niciunul dintre armamentele moderne rusești aflate pe “lista potențială de cumpărături” a armatei algeriene nu a mai fost furnizat până acum la export.

Su-57, S-500, T-14 și Su-34M abia au început să fie livrate trupelor ruse, reprezentând baza armamentelor achiziționate până în anul 2027.

Acest lucru arată faptul că, pe lângă India și China, Algeria rămâne unul dintre partenerii principali pentru comerțul cu armament.

Sursa: topwar.ru

Un gând despre “Algeria rămâne fidelă armamentelor rusești: Su-57, T-14, S-500 și Su-34M pe lista de achiziții de șapte miliarde de dolari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s