Ucraina incomodată de dronele iraniene folosite de ruși. Acestea amenință instalațiile americane de tip HIMARS

foto

Cotidianul american The Wall Street Journal, citând surse din cadrul armatei ucrainene, a semnalat faptul că trupele ruse folosesc în mod activ dronele kamikaze iraniene Shahed-136, redenumite Geran-2, provocând lovituri distructive vehiculelor blindate ucrainene pe direcția Harkov.

Potrivit publicației americane, militarii ucraineni au început să aibă probleme din cauza întrebuințării dronelor iraniene de către armata rusă. Acestea vizează, în special, obuzierele autopropulsate aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei. Ziarul a citat declarația colonelului Kulagin, comandantul artileriei Brigăzii 92 Mecanizate, care a spus că două obuziere autopropulsate cu calibrul de 152 de milimetri, două tunuri autopropulsate cu calibrul de 122 de milimetri și două mașini de luptă ale infanteriei au fost distruse în ultimele zile în urma atacurilor cu drone kamikaze.

“În ultima săptămână, drone Shahed-136, revopsite în culori rusești și redenumite Geran-2, au început să apară deasupra pozițiilor de artilerie ale Forțelor Armate ale Ucrainei în nord-estul Regiunii Harkov”, a spus Kulagin.

Conducerea armatei ucrainene se teme că desfășurarea de drone kamikaze de către armata rusă ar putea amenința instalațiile americane de tip HIMARS. Până acum s-a remarcat utilizarea dronelor iraniene doar pe teritoriul Regiunii Harkov, dar nu este exclus ca, în viitorul apropiat, acestea să apară și în alte zone.

În ultima perioadă, au apărut mai multe informații potrivit cărora Rusia ar fi cumpărat un lot mare de drone din Iran. Acest lucru a fost afirmat de reprezentanți ai serviciilor de informații americane și europene, precum și de diverși experți în domeniul militar. Deocamdată, informațiile nu au fost confirmate în mod oficial nici de la Moscova, nici de la Teheran.

Surse: topwar.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s