Obiecte sferice misterioase au apărut pe plajele Mării Negre. Specialiștii militari sunt nedumeriți: mine sau părți de rachete?

foto

Jurnalista britanică Kathy Davis a semnalat faptul că Occidentul este nedumerit de originea unor bile noebișnuite de metal, care au apărut pe plajele ucrainene și turcești de la Marea Neagră.

Din ce în ce mai multe obiecte metalice misterioase sunt descoperite pe coastele Mării Negre. Acestea au o formă sferică și ceva asemănător cu niște coarne proeminente. După unele păreri, aceste mingi sunt de origine rusă și sunt mine maritime. Potrivit lui Kathy Davis de la The Sun, analiștii militari occidentali încearcă să-și dea seama care este scopul acestor bile ciudate.

foto 1

“Sfere metalice misterioase au apărut pe plajele Mării Negre, lăsându-i nedumeriți pe experții în armamente. Analiștii militari se întreabă ce ar putea fi acestea și de unde provin. Unii susțin că globurile caudate sunt similare cu minele folosite de forțele ruse în Ucraina. Analistul militar High Sutton insistă asupra faptului că acestea nu sunt mine, ci altceva”, a scris Kathy Davis în publicația britanică.

High Sutton a fost unul dintre primii din Occident care a atras atenția asupra obiectelor misterioase găsite pe coasta Mării Negre. El a respins presupunerea experților ucraineni din mass-media care au numit mingile mine rusești. Analistul militar american suspectează faptul că mingile neobișnuite ar putea face parte din capsula folosită la lansarea rachetelor de croazieră Kalibr de pe submarine sau chiar din corpul anumitor rachete.

“Dacă te uiți cu atenție, sunt destul de ușoare și nu foarte susceptibile la coroziune. Acestea nu au stat mult pe mare. Și coarnele nu sunt îndreptate în jos, ceea ce este neobișnuit pentru o mină. Finalitățile lor coincid în așa fel încât se poate presupune că sunt de fapt puncte de prindere”, consideră expertul.

Există, de asemenea, opinii potrivit cărora mingile pot fi părți ale aeronavelor folosite pentru stingerea incendiilor. Cu toate aceste, pe mare nu au fost găsite și alte resturi în afara sferelor metalice. 

Sursa: politros.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s