Desenul animat rusesc “Mașa și Ursul” este considerat o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei

foto

Locuitorii din Ucraina vor să se interzică proiectarea desenului animat rusesc Mașa și Ursul în țară. O petiție corespunzătoare a apărut pe site-ul oficial al liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit autorului inițiativei, serialul animat pentru copii ar amenința securitatea națională a Ucrainei. Petiția le solicită autorităților să preia de urgență controlul asupra conținutului pentru copii de pe web, pentru că astfel copii din familiile ucrainene încep să vorbească în limba rusă.

“Există o rusificare totală a micilor ucraineni. Desenele animate includ tehnologii NLP și simboluri rusești. De exemplu, desenul animat Mașa și Ursul: bunicul este un pescar într-o pălărie cu urechi cu o stea roșie, fete în kokoshniks, etc. Și simbolurile stăpânesc lumea”, a subliniat autorul petiției.

Acesta consideră că desenul animat Mașa și Ursul împiedică popularizarea limbii materne în rândul copiilor ucraineni și îi face “loiali narațiunilor rusești”. Autorul apelului sugerează studiul limbii engleze ca alternativă, pentru că aceasta deschide noi perspective.

În trei zile de la postare, petiția a strâns 500 de semnături. Pentru ca Zelenski să ia în considerare această inițiativă este nevoie de 25.000 de semnături.

Sursa: riafan.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s