Rusia a redislocat în Ucraina sisteme de rachete antiaeriene de tip S-300 din jurul orașului Sankt Petersburg

foto

Publicația finlandeză Yle a prezentat o serie de imagini din satelit care arată transferul unor sisteme de apărare antiaeriană de tip S-300 din jurul Sankt Petersburgului “în direcția sud”. Potrivit surselor acesteia, echipamentul militar rusesc a mers în Ucraina, în pofida faptului că distanța până la granițele Federației Ruse cu Republicile Donețk și Lugansk este de peste 1.000 de kilometri.

Din câte se pare, este vorba despre sisteme vechi de rachete antiaeriene, care au fost scoase din exploatare.

foto 1

“Imaginile din satelit arată că, în timpul verii, echipamentele militare au fost îndepărtate de la patru baze de rachete antiaeriene din cele 14 existente în jurul orașului Sankt Petersburg”, se arată în articolul din publicația finlandeză.

foto 2

Zona de apărare antiaeriană din jurul Sankt Petersburgului este considerată în Occident, pe bună dreptate, ca fiind una dintre cele mai puternice din Rusia. Retragerea mai multor sisteme de apărare antiaeriană S-300 a fost remarcată de partea finlandeză pe fondul intenției de aderare, cât mai curând posibil, la Alianța Nord-Atlantică.

foto 3

În cadrul unui comentariu pentru Yle, epertul militar finlandez Marko Eklund, maior în rezervă, a remarcat faptul că retragerea sistemelor vechi de apărare antiaeriană nu afectează în niciun fel apărarea Sankt Peterburgului. Potrivit declarațiilor acestuia, în zonă există peste 100 de instalații de lansare pentru rachetele antiaeriene. Fiecare dintre acestea dispun de câte patru rachete pregătite pentru lansare, ceea ce înseamnă 400 de rachete antiaeriene.

După cum a precizat expertul finlandez, toate sistemele de rachete antiaeriene de tip S-400, cu rază de acțiune crescută, au rămas în serviciul de luptă în jurul orașului Sankt Petersburg. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit unor surse occidentale, în ultima perioadă, trupele ruse din Ucraina întrebuințează din ce în ce mai des rachete ale sistemului de apărare antiaeriană S-300 împotriva țintelor terestre. Până în prezent, se pare că rușii au folosit în cadrul operației militare speciale peste 500 de rachete de acest tip.

După cum apreciază serviciile de informații ucrainene și occidentale, partea rusă dispune de rezerve foarte mari de rachete pentru sistemele de apărare antiaeriană S-300, care ar permite ducerea unor acțiuni de luptă pentru o perioadă de încă doi sau trei ani.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s