Abia acum începe războiul în Ucraina: Rusia face o serie de mutări politice și militare

1

Analiză remnmilitaryblog.com

După șapte luni de experimente militare reușite doar parțial în Ucraina, Rusia o ia de la capăt și începe să joace după regulile războiului. La numai o zi după anunțarea referendumurilor pentru integrarea în Federația Rusă a republicilor din Donbas și a Regiunilor Herson și Zaporozhye, președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială a rezerviștilor.

Explicând din punct de vedere tehnic măsura mobilizării parțiale, care va începe chiar din 21 septembrie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că vor fi mobilizate aproximativ 300.000 de persoane, dintr-o rezervă imensă de 25 de milioane de cetățeni.

Trimiterea acestora pe front va schimba în mod radical situația operațiunii militare speciale. În primul rând, se va schimba natura ostilităților, urmând ca acestea să devină mai intense. Rusia va crește atât efectivele contingentelor militare din Ucraina, precum și numărul de tehnică militară și specială. Trebuie precizat faptul că partea rusă dispune de cantități imense de tehnică și armamente, păstrate în baze militare speciale. Acestea vor fi scoase acum și vor fi introduse în dotarea unităților create în urma mobilizării.

După cum au anunțat reprezentanții ruși, rezerviștii care vor fi mobilizați vor fi trimiși în primul rând în teritoriile deja “eliberate” din Ucraina, unde, în perioada 23-27 septembrie sunt planificate referendumurile de integrare în Federația Rusă. Mai mult ca sigur, în desfășurarea acestora nu vor exista surprize, ținând cont de faptul că toate sondajele de opinie arată că sprijinul popular pentru aderarea la Rusia este situat între 65 și 80% în cele patru regiuni din Ucraina. În aceste condiții, este foarte probabil ca, în decurs de câteva săptămâni, aceste teritorii să fie integrate în Federația Rusă, care va trebui să asigure controlul integral al frontierelor noilor subiecți federali.

Ulterior, este foarte posibil ca Rusia să continue ostilitățile pentru eliberarea Regiunilor Nikolaev și Odesa, care s-ar putea alătura statului rus până la sfârșitul anului în curs sau începutul anului viitor. După ce va atinge aceste obiective, partea rusă va putea să negocieze soarta restului Ucrainei sau să meargă până la capăt pentru eliberarea completă a teritoriului ucrainean.

Aceste evoluții vor depinde de reacția părții ucrainene, dar mai ales a SUA și Occidentului colectiv. Dacă va fi acceptată capitularea Ucrainei și îndeplinirea condițiilor impuse de la Moscova, este posibil ca războiul să fie oprit și să se negocieze formarea unui guvern pro-rus la Kiev.

Pentru partea rusă există soluții de continuare a luptelor pe frontul din Ucraina chiar și în cazul în care nici mobilizarea parțială nu va duce la rezolvarea problemelor. Se poate recurge ulterior la mobilizarea generală, la armele nucleare tactice sau chiar la armamentele nucleare strategice, în condițiile în care confruntările vor degenera într-o conflagrație mondială. Cel mai probabil însă, nu se va ajunge la scenarii atât de înfricoșătoare. Lumea a obosit deja și caută soluții pentru realizarea unor compromisuri, care să pună capăt ostilităților.   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s