Un submarin rusesc din clasa Kilo părăsește Marea Mediterană. Destinația probabilă – Marea Baltică pentru reparații

foto

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit unor surse de pe Twitter și Telegram, un submarin rusesc din clasa Kilo se îndreaptă către Strâmtoarea Gibraltar, urmând să iasă din Marea Mediterană. Cel mai probabil, acesta se deplasează la Șantierul Naval din Kronștadt pentru reparații planificate.

Sursele de monitorizare a navigației au semnalat faptul că remorcherul Serghei Balk al Flotei ruse din Marea Neagră (FROP) navighează în prezent în largul coastelor Algeriei din Marea Mediterană, îndreptându-se în direcția vest. După câte se pare, remorcherul, care a plecat săptămâna trecută din portul sirian Tartus, nu navighează singur, ci escortează un submarin diesel-electric din clasa Kilo, care urmează să părăsească astfel Marea Mediterană.

foto 1

În Marea Mediterană vor rămâne în continuare un submarin diesel-electric din clasa Kilo, precum și un submarin nuclear din clasa Yasen, probabil Severodvinsk.

În ultima perioadă, în cadrul escadrei ruse din Marea Mediterană au îndeplinit misiuni două submarine diesel-electrice din clasa Kilo, Proiect 636.3, aparținând FRMN. Este vorba despre submarinele B-261 Novorossiysk și B-265 Krasnodar din compunerea Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk. Acestea au fost introduse în compunerea flotei în 2014 și respectiv 2015. Ambele submarine au mai trecut prin Șantierul Naval din Kronștadt pentru reparații planificate. Astfel, submarinul Krasnodar s-a aflat în Marea Baltică începând din luna aprilie 2020, iar Novorossiysk din ianuarie 2021, pentru perioade scurte de două sau trei luni. În aceste condiții, se poate aprecia că submarinul care ieșe din Marea Mediterană este B-265 Krasnodar, în timp ce B-261 Novorossiysk se află în continuare în zona portului Tartus.

Celelalte patru submarine Proiect 636.3 din cadrul FRMN: B-237 Rostov pe Don, B-262 Stary Oskol, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino se află în Marea Neagră. În mod normal, acestea îndeplinesc misiuni din cadrul Bazelor Navale de la Sevastopol și Novorossiysk. Ultimele informații provenite din regiune arată însă că, în prezent, toate cele patru submarine sunt dislocate la Novorossiysk, probabil, de frica unor acțiuni subversive ale armatei ucrainene, în contextul conflictului din Ucraina.

foto 2

Toate cele patru submarine rusești din Marea Neagră participă la operația militară specială desfășurată în Ucraina, lansând rachete de croazieră de tip Kalibr asupra unor ținte terestre de pe teritoriul ucrainean.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s