Două bombardiere americane B-52H au zburat în Norvegia și Suedia, la numai câteva ore după anunțarea mobilizării în Rusia

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat că, pe 21.09.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress au îndeplinit misiuni specifice în spațiile aeriene ale Norvegiei și Suediei, la numai câteva ore după ce președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat decretarea mobilizării parțiale în Federația Rusă.

Aeronavele, cu numerele de înregistrare 60-0023 și 60-0026, care au utilizat indicativele radio RUMOR11 și RUMOR12, au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. Acestea au traversat Marea Nordului, după care au zburat în spațiul aerian al Norvegiei, de-a lungul coastei de la Marea Norvegiei. Ulterior, bombardierele au pătruns în spațiul aerian al Suediei și au orbitat într-un raion situat între loacalitățile Moskosel și Jokkmok. Zona în care au zburat bombardierele strategice americane se află la o distanță de numai 350 de kilometri de frontiera Federației Ruse.

foto 1

După anumite surse, de la Baza Aeriană Fairford a fost ridicată în aer și o a treia aeronavă de tip B-52H (număr de înregistrare 60-0005, indicativ radio RUMOR13). Despre aceasta însă nu se cunosc detalii în ceea ce privește direcția zborului.

foto 2

Pe 18.08.2022, patru bombardiere strategice americane B-52H au fost redislocate la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie de la Baza Aeriană Minot din SUA, pentru o misiune de tip Bomber Task Force.

Este vorba despre aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0005 Warbird, 60-0023 Bomber Barons, 60-0034 Wise Guy și 60-0026 Dakota Avenger.

Acestea au efectuat zboruri de instrucție frecevente în spațiul aerian european, evoluând și deasupra României pe 26 august. Activitățile au vizat perfecționarea coordonării acțiunilor între controlorii de trafic aerian, echipajele aeronavelor și comandanții de la sol.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s