Războiul fratricid: Rusia a mobilizat în Crimeea și Sevastopol peste 2.000 de foști militari ucraineni

1

Locțiitorul comandantului Flotei ruse din Marea Neagră pentru activitate politico-militară, contraamiral Vyacheslav Rodionov, a anunțat că, pe 26.09.2022, cetățenii mobilizați din Crimeea și Sevastopol, care au servit în armata ucraineană înaintea reunificării peninsulei cu Federația Rusă și ulterior au intrat în rezerva armatei ruse, au depus jurământul militar.

La rândul său, guvernatorul Sevastopolului, Mikhail Razvozhaev, a precizat că ceremonia de depunere a jurământului militar a fost organizată pentru cei mobilizați din rezerva armatei ruse, care au fost anterior militari ucraineni și nu au apucat să servească în calitate de militari activi ai Federației Ruse. Plecarea către locul de dislocare pentru cei mobilizați este programată pentru data de 27 septembrie. Locuitorii orașului vor fi trimiși să formeze două subunități ale armatei ruse.

“Peste 2.000 de oameni sunt prezenți aici. Este vorba despre specialiști trăgători, operatori la lansatoare de grenade și instalații de artilerie sau șoferi de vehicule militare. În momentul de față au depus jurământul și sunt pregătiți să-și îndeplinească misiunile. Ce fel de misiuni le vor fi încredințate acestora, timpul ne va spune”, a concluzionat Rodionov. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cel mai probabil, foștii militari ucraineni nu vor fi direcționați către linia frontului, pentru a fi implicați direct în acțiuni de luptă împotriva foștilor conaționali.

După cum au informat anterior reprezentanții ruși, cetățenii mobilizați vor fi dislocați în cele patru regiuni din Ucraina în care se desfășoară referendumuri de integrare în Federația Rusă. Aceștia vor asigura paza frontierelor și a obiectivelor importante, degrevându-i de aceste misiuni pe militarii aflați deja în Ucraina, care vor putea să desfășoare alte activități.

Procesul de mobilizare parțială a cetățenilor din Crimeea și Sevastopol s-a încheiat pe 25 septembrie.

Între cei mobilizați se află și fiul șefului Crimeii, Serghei Aksyonov.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s