Rusia își afișează forța în Regiunea Kaliningrad: Brigada de rachete Iskander-M a fost scoasă în poligon pentru exerciții

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a informat că, pe 03.10.2022, într-un poligon de instrucție din Regiunea Kaliningrad, a început executarea unui exercițiu tactic cu brigada de rachete dotată cu complexe operativ-tactice Iskander-M.

“În Regiunea Kaliningrad, în unul dintre poligoanele FRMB, a început desfășurarea unui exercițiu tactic al marii unități de rachete în înzestrarea căreia se află complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agențiile Tass și Interfax.

În cadrul exercițiului, echipajele complexelor Iskander-M au efectuat un marș în raionul indicat, pe timpul căruia au respins atacurile grupurilor de cercetare-diversiune ale adversarului convențional, au îndeplinit misiuni de apărare antiaeriană și au depășit porțiuni de teren contaminat.

“Echipajele complexelor de rachete vor îndeplini în continuare misiuni privind schimbarea repetată a pozițiilor de start, de încărcare a rachetelor pe instalațiile de lansare și vor executa lansări electronice de rachete asupra unor obiective de importanță critică ale adversarului”, au precizat reprezentanții Serviciului de presă.

La exercițiu participă aproximativ 100 de militari și 20 de unități de tehnică militară specială.

Complexele operativ-tactice de rachete Iskander-M sunt destinate pentru distrugerea la distanțe de până la 500 de kilometri a complexelor de rachete și lansatoarelor multiple de proiectile reactive ale adversarului, precum și a punctelor de comandă și centrelor de comunicații sau a avioanelor și elicopterelor pe aerodromuri. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În compunerea Corpului 11 Armată – Kaliningrad al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMB este constituită Brigada 152 Rachete – Chernyakhovsk. 

Aceasta este dotată cu 12 instalații de lansare (9P78-1) ale complexului de rachete Iskander-M (9K720), repartizate în trei divizioane de rachete. Fiecare divizion include câte două baterii de rachete, în dotarea cărora se află câte două instalații de lansare și două mașini de transport și reîncărcare (9T250).

În dotarea brigăzii se mai află 11 mașini de comandament și stat major (9S552), 14 mașini de asigurare a traiului personalului, un punct de prelucrare a informațiilor (9S920), o mașină de deservire tehnică și nouă autospeciale R-145BM.

Complexele de rachete operativ-tactice Iskander-M întrebuințează cel puțin șapte tipuri de rachete, între care racheta balistică 9M723 și rachetele de croazieră 9M728 și 9M729.

Rachetele de acest tip sunt folosite masiv de partea rusă în timpul conflictului cu Ucraina.

Probabil că, exercițiul aflat în curs de desfășurare în Regiunea Kaliningrad are ca scop afișarea forței și descurajarea unor eventuale acțiuni ale forțelor NATO în zona Mării Baltice.

Surse: tass.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s