Presa britanică: Rusia va executa teste nucleare demonstrative în Marea Neagră, în apropierea graniței cu Ucraina 

foto

Ziarul britanic The Times a informat, citând surse militare, că Rusia va efectua în mod sfidător teste nucleare lângă granița cu Ucraina, ceea ce reprezintă un demers foarte riscant.

Sursele jurnalului britanic au susținut că explozia nucleară va fi efectuată, de fapt, în mod demonstrativ și nu în scop de testare. Potrivit acestora, locul de testare va fi reprezentat de acvatoriul Mării Negre.

Jurnaliștii britanici notează faptul că astfel de acțiuni sunt foarte riscante și cea mai mică greșeală poate dăuna inclusiv rezidenților și așezărilor de pe teritoriul Rusiei.

Anterior, atât reprezentanții Ministerului britanic al Apărării, cât și cei ai Departamentului american al Apărării au precizat că probabilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina este extrem de mică. La rândul său, fostul șef al CIA, generalul David Petraeus, a declarat că dacă Moscova va întrebuința arme nucleare tactice în Ucraina, atunci SUA ar trebui să distrugă Flota rusă din Marea Neagră.

Pe de altă parte, Ilya Kramnik, cercetător rus la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale, s-a declarat, de asemenea, sceptic cu privire la posibilitatea reluării testelor nucleare de către armata rusă. În opinia sa, exploziile nucleare demonstrative nu vor afecta în niciun caz comportamentul marilor puteri, ci doar vor strica atitudinea față de Rusia a țărilor care nu dețin arme nucleare.

Sursa: topwar.ru.

Un gând despre “Presa britanică: Rusia va executa teste nucleare demonstrative în Marea Neagră, în apropierea graniței cu Ucraina 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s