Forțele Aerocosmice ale Rusiei au primit în dotare noi loturi de avioane de vânătoare Su-30SM2 și de instrucție Yak-130

foto

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Guvernului Federației Ruse, Întreprinderea de Aviație din Irkuțk, parte a Corporației întrunite constructoare de avioane (OAK) din cadrul companiei de stat Rostec, a predat Ministerului rus al Apărării loturi noi de avioane de vânătoare modernizate Su-30SM2 și avioane de instrucție și luptă Yak-130.

“Ținând cont de misiunile actuale, industria acționează în solidaritate cu Ministerul Apărării. Consiliul coordonator din cadrul Guvernului rus controlează asigurarea nevoilor Forțelor Armate în ceea ce privește echipamentele militare și respectarea termenelor de livrare”, a declarat vicepremierul și ministru al industriei și comerțului, Denis Manturov, ale cărei declarații au fost preluate de agenția de presă Interfax. 

Potrivit precizărilor acestuia, reprezentanții guvernului se asigură că întreprinderile industriale rusești, inclusiv cele din domeniul aviației, continuă să-și dezvolte baza tehnică și să fie dotate cu mașini-unelte și echipamente rusești și să crească ritmic volumele și ratele de producție.

Șeful OAK, Yuri Slyusar, a adăugat că un alt lot de avioane se află în producție, urmând să fie livrat Ministerului rus al Apărării până la sfârșitul anului.

Avioanele de vânătoare Su-30SM2 reprezintă o dezvoltare a aeronavelor de tip Su-30SM aflate în serviciul de luptă al Forțelor Aerocosmice și Aviației navale.

“Noile aeronave au primit un complex îmbunătățit de echipamente radio-electronice de bord. Ca urmare a modernizării efectuate la instrucțiunile Ministerului rus al Apărării, capacitățile de luptă ale aeronavelor de aces tip au crescut. În special, a fost mărită distanța de detectare și de identificare a țintelor aeriene. De asemenea, avioanele au fost dotate cu noi mijloace de înaltă precizie de distrugere a țintelor aeriene, terestre și maritime, la distanțe de câteva sute de kilometri”, se mai arată în comunicatul de presă de pe site-ul Guvernului rus.

Avioanele de instrucție și luptă de tip Yak-130, cu două locuri, asigură pregătirea de bază și avansată pentru piloții aeronavelor de luptă moderne și avansate, inclusiv ale avioanelor de luptă supermanevrabile de generație 4++ și 5. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s