Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit în dotare încă patru avioane de vânătoare noi de tip Su-35S

foto

Corporația întrunită constructoare de avioane (OAK) din Rusia, parte a corporației de stat Rostec, a anunțat că, pe 03.12.2022, Întreprinderea de aviație Y.A. Gagarin din Komsomolsk pe Amur a predat Forțelor Aerocosmice un lot nou de avioane Su-35S.

Anterior, avioanele de vânătoare multifuncționale din generația 4++ au parcurs un ciclu de teste la sol și de zbor în diferite moduri de operare și au fost transferate de pe aerodromul întreprinderii către la locul de desfășurare a serviciului de luptă.

Din videoclipul și fotografiile prezentate de reprezentanții OAK rezultă faptul că întreprinderea din Komsomolsk pe Amur a livrat armatei ruse patru avioane de tip Su-35S. Însemnele de pe părțile laterale ale aeronavelor prezentate în fotografii și în materialul video au fost șterse. (Video)

Probabil, este vorba despre primele patru avioane de vânătoare Su-35S fabricate în cadrul celui de-al patrulea contract încheiat în anul 2021 între OAK și Ministerul rus al Apărării. Se pare că documentul prevede furnizarea a 22 de aeronave până în 2024.

Cele patru avioane de vânătoare Su-35S fac parte din cel de-al doilea lot de aeronave de acest tip construite în 2022 la întreprinderea din Komsomolsk pe Amur. Acest fapt este în concordanță cu informațiile publicate anterior, conform cărora în 2022 este planificată predarea a șapte avioane de vânătoare Su-35S către Forțelor Aerospațiale ruse.

Anterior, pe 09 septembrie, întreprinderea a livrat primele trei avioane de vânătoare Su-35S din programul său de producție pe 2022. Aceste trei aeronave, cu numerele de bord 01, 02 și 03 albastre, au reprezentat partea finală a celui de-al treilea contract încheiat pe 25 august 2020, în cadrul Forumului tehnico-militar Armata-2020, care a inclus furnizarea a opt avioane Su-35S.

Cele trei avioane Su-35S au intrat în dotarea Centrului 116 instrucție din cadrul Centrului 185 pregătire și întrebuințare în luptă al Aviației de Vânătoare de pe aerodromul Privolzhsky din Regiunea Astrakhan, devenind primele aeronave de acest tip din înzestrarea centrului.

Anterior, în anul 2021, Întreprinderea de aviație din Komsomolsk pe Amur a predat Forțelor Aerocosmice primele cinci aeronave Su-35S din contractul încheiat în 2020 (primele trei au fost predate pe 13 decembrie și încă două la sfârșitul lunii decembrie 2021).

Înainte de aceasta, în baza a două contracte anterioare încheiate în 2009 și 2015, Forțele Aerospațiale ruse au primit 98 de avioane Su-35S din producția de  serie, în perioada 2012-2020. Două dintre aceste avioane au fost pierdute la începutul lui 2022 (unul în timpul conflictului din Ucraina). Astfel, numărul total de avioane de vânătoare Su-35S primite de Ministerul rus al Apărării ar trebui să ajungă la 110 unități, după livrarea celor patru avioane. 

Comentariu remnmilitaryblog.com:  În principal, avioanele de vânătoare Su-35S au fost incluse în șase escadrile, cu câte 12 aeronave fiecare, din patru regimente de aviație. Este vorba despre două regimente din Regiunea Militară Est (Regimentul 22 Aviație de Vânătoare – Centralnaya Uglovaya și Regimentul 23 Aviație de Vânătoare – Dzemgi) și două din Regiunea Militară Vest (Regimentul 159 Aviație de Vânătoare – Besovets și Regimentul 790 Aviație de Vânătoare – Khotilovo). Regimentele 23 și 159 dispun de câte două escadrile de avioane Su-35, iar Regimentele 22 și 790 au câte o escadrilă de acest tip.

Restul avioanelor de vânătoare de tip Su-35S se află în dotarea unor centre de instrucție, centre de testare a tehnicii de aviație sau unor grupuri de acrobație aeriană.

Avionul de tip Su-35S, intermediar între Su-27 și Su-57, a fost exportat și în China, care dispune de două escadrile cu 24 de aeronave.

Sursa: bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s