Rusia continuă militarizarea Insulelor Kurile. Un complex de rachete de coastă Bastion a fost desfășurat pe Insula Paramushir

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 05.12.2022, că un complex de rachete de coastă Bastion al Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a fost desfășurat și a intrat în serviciul de luptă în partea de nord a arhipelagului Kurilelor, pe Insula Paramushir.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, preluat de cotidianul Izvestia, tehnica, personalul și mijloacele materiale au fost deplasate pe insulă cu ajutorul navelor mari de desant ale FROP.

“Anterior, o tabără militară autonomă a fost instalată pe insulă de către unitățile de asigurare tehnico-materială ale flotei, fiind create toate condițiile pentru serviciul trupelor pe tot parcursul anului, de cazare, recreere și hrană pentru personal”, se arată în comunicatul ministerului. 

În plus, au fost instalate echipamente pentru posturile tehnice de exploatare și întreținere a echipamentelor, au fost amenajate spații de depozitare pentru echipamente și resurse materiale, iar intrările în pozițiile de start au fost dotate în mod corespunzător. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La începutul lunii decembrie 2021, un complex de rachete de coastă de tip Bastion a fost dislocat și pe Insula Matua din Arhipelagul Insulelor Kurile.  

După cum au anunțat atunci reprezentanții FROP, “pe insula îndepărtată din zona centrală a Arhipelagului Insulelor Kurile, militarii ruși vor supraveghea 24 de ore din 24 zona de apă și strâmtorile adiacente”.

Anterior, militarii ruși au informat despre amenajarea pe Insula Matua a unui aerodrom, pe care pot să aterizeze avioanele ușoare ale Aviației Militare de Transport. De asemenea, potrivit acestora, există anumite planuri și pentru construirea în zonă a unui punct de dislocare pentru navele rusești.

Trebuie precizat faptul că Japonia revendică patru dintre Insulele Kurile de Sud, respectiv Iturup, Kunashir, Shikotan și Habomai, invocând Tratatul privind comerțul și frontierele din 1855. Moscova afirmă în schimb că Insulele Kurile de Sud au devenit parte a URSS în urma celui de-al Doilea Război Mondial, iar suveranitatea Rusiei asupra acestora este fără echivoc și are acoperire legală internațională. 

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s