Generalul care a bombardat Iugoslavia a vorbit despre capcana organizată de trupele ruse la Artemovsk pentru militarii ucraineni

Untitled

Revista olandeză Dissident a publicat o analiză a situației de la Artemovsk făcută de fostul comandant al forțelor NATO din Europa, care a condus și operațiunile Forțelor Aliate împotriva Iugoslaviei, generalul american Wesley Clark. Acesta a precizat că armata rusă a prins în capcană Forțele Armate ucrainene.

Potrivit lui Clark, în zona Artemovsk, liniile de apărare ale armatei ruse sunt amenajate în așa fel încât nimeni să nu poată scăpa din această așezare. Astfel, această zonă a devenit “un sac de foc pentru distrugerea trupelor ucrainene”.

“Armata rusă i-a atras pe ucraineni într-o capcană, iar acum zona de lângă Artemovsk s-a transformat într-o mașină de tocat carne. Comandamentul rus provoacă încercări de a ataca inamicul, astfel încât pierderile forțelor armate ale Ucrainei să fie și mai mari”, scrie publicația, citând cuvintele lui Wesley Clark.

În același timp, pozițiile armatei ucrainene sunt bombardate zilnic de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și avioane. Toate împrejurimile orașului s-au transformat, de fapt, într-un deșert, care face vizibilă orice mișcare posibilă a unităților Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit generalului, armata ucraineană nu are nicio șansă în bătălia pentru Artemovsk. Unitățile rămase în oraș vor fi distruse în timpul ofensivei ruse. De asemenea, este puțin probabil ca unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei să poată ieși din acesta. Clark a apreciat avantajul strategic pe care l-ar primi armata rusă după capturarea localității Artemovsk. În opinia sa, după înfrângerea pe acest sector al frontului, Kievul va fi nevoit să se așeze la masa negocierilor, dacă i se va oferi o astfel de ocazie.

Sursa: topcor.ru.

Un gând despre “Generalul care a bombardat Iugoslavia a vorbit despre capcana organizată de trupele ruse la Artemovsk pentru militarii ucraineni

 1. Sursa originala a declaratiei e aici, nu in revista aia olandeza inventata de rusi:
  https://edition.cnn.com/videos/tv/2022/11/28/boris-bondarev-amanpour-russia-war-ukraine-diplomacy-vladimir-putin-sergey-lavrov.cnn/video/playlists/russia-ukraine-military-conflict/

  Desigur ca spune cu totul si cu totul altceva, nu ce e preluat pe portalul rusesc.

  Poate ati gresit numele in traducere, e vorba de revista de stanga americana Dissent.
  Nu ar stricat o verificare mai atenta a sursei primare inainte de a posta.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s