Rusia efectuează un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Răspuns probabil la atacarea aerodromurilor Riazan și Engels

foto

Potrivit portalului rusesc topwar.ru, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a informat că, pe 05.12.2022, Rusia a declanșat un nou atac masiv cu rachete asupra teritoriului ucrainean. Pentru a doua oară în cursul zilei, pe întreg teritoriul Ucrainei au fost anunțate alerte aeriene.

Biroul președintelui Ucrainei a confirmat anunțul privind executarea unui raid aerian, iar Zelensky însuși s-a închis într-un buncăr și le-a recomandat cetățenilor ucraineni să-i urmeze exemplul. Sursele ucrainene scriu despre explozii în Regiunile Harkov, Poltava și Dnepropetrovsk. Sunetele sirenelor se aud atât în ​​capitala Kiev, cât și în regiunea Kiev, precum și în orașele situate practic pe linia de contact, respectiv Kramatorsk, Kryvoi Rog și Zaporojie, unde Forțele Armate ruse au lucrat încă din cursul serii. Între timp, Internetul s-a întrerupt la Kiev, deși nu există încă informații concrete despre lovituri asupra capitalei ucrainene. În plus, au început din nou penele de curent.

Potrivit datelor inițiale prezentate de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, 20 de rachete cu bazare maritimă și aeriană au fost lansate în toată Ucraina de la Marea Caspică. Ulterior, armata ucraineană a anunțat că numărul acestora a crescut la cincizeci. Unele surse ucrainene sugerează că Rusia a ripostat pentru cele două atacuri ce au avut loc astăzi pe aerodromurile Diaghilevo de lângă Ryazan și Engels.

Loviturile cu rachete au fost confirmate de numeroase videoclipuri cu rachete rusești zburând deasupra orașelor, în special peste Dnepropetrovsk, postate pe Internet. Este raportată activarea apărării antiaeriene ucrainene, dar nu există informații despre rachetele doborâte în acest moment. Probabil, informații despre numărul de rachete interceptate vor fi prezentate ulterior de partea ucraineană.

Între timp, au apărut și primele rezultate ale loviturilor cu rachete, fiind prezentată o instalație de infrastructură din Kropyvnytskyi (Kirovograd), de unde se ridică nori negri de fum deasupra acesteia. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil că, așa cum s-a mai întâmplat și anterior, pe parcursul zilei vor fi efectuate mai multe valuri de atacuri cu rachete de croazieră asupra infrastructurii critice a Ucrainei. Este posibil chiar să fie vorba despre cel mai mare atac asupra Ucrainei de la începutul invaziei rusești. Potrivit unor surse de pe rețelele de socializare, cel puțin 12 bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS se află în aer și efectuează lansări de rachete de croazieră asupra teritoriului ucrainean.

Deși este posibil ca atacul să fi fost declanșat în urma loviturilor cu drone asupra unor aerodromuri rusești, trebuie precizat faptul că acesta era pregătit de mai multă vreme. Inițial, pe rețelele de socializare au apărut o serie de informații potrivit cărora Rusia planifică un atac de amploare asupra Ucrainei, cu peste 200 de rachete de croazieră cu bazare terestră, aeriană și maritimă, în perioada 29-30 noiembrie. Foarte probabil, acesta a fost amânat din cauza scurgerilor de informații despre iminența atacului.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s