Dronele rusești Geran-2 au reapărut în Ucraina, după o pauză de câteva săptămâni

foto

Potrivit portalului rusesc topwar.ru, în cursul nopții de 06/07.12.2022, trupele ruse au executat mai multe atacuri asupra unor ținte din Dnepropetrovsk. Partea ucraineană susține că militarii ruși au folosit drone de atac împotriva unor facilități industriale din acest oraș. Este vorba despre dronele Geran-2, care pot fi recunoscute după sunetul caracteristic.

Sirenele de raid aerian au sunat în timpul nopții nu numai la Dnipropetrovsk, ci și într-o serie de alte regiuni controlate de regimul de la Kiev, respectiv Kiev, Poltava, Cherkassy, ​​​​Kirovohrad și Harkov, precum și în partea din regiunea Zaporojie ocupată de Forțele Armate ale Ucrainei.

În Dnepropetrovsk, au avut loc mai multe explozii, în intervalul de timp de la 0:00 la 2:00 (ora Moscovei).

Până acum, din partea rusă nu există date despre obiectivele care au devenit de această dată ținte pentru Geran-2. Potrivit anumitor informații, între altele, a fost lovită o întreprindere de producție pentru muniția de artilerie.

Cu o zi înainte, partea ucraineană semnalase faptul că dronele Geran-2, care sunt, de fapt, drone de producție iraniană de tip Shahed-136, nu au mai apărut pe cerul Ucrainei de la mijlocul lunii trecute.

“Au trecut trei săptămâni de când forțele de apărare antiaeriană nu au mai văzut dronele de tip Shahed”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene Iuri Ignat, în timpul unei conferințe de presă. “Există gânduri și factori diferiți, care indică, probabil, că primul transport primit de ocupanți a fost epuizat”, a menționat Ignat.

După cum a precizat oficialul ucrainean, Rusia a comandat aproximativ 1.700 de drone Shahed-136, din care doar aproximativ 400 au ajuns până acum la militarii ruși. Multe dintre acestea au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei, însă, cele care au reușit să ajungă la ținte au provocat pagube uriașe și au terorizat civilii ucraineni.

La începutul lunii noiembrie, o sursă ucraineană precizase că un nou lot de 200 de drone de acest tip este aștepatat să sosească în Rusia, în termen de câteva săptămâni.

Surse: topwar.ru, thedrive.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s