Invocând motive antiteroriste, Republica Belarus deplasează trupe în apropierea frontierei cu Ucraina

foto

Consiliul de Securitate al Republicii Belarus a anunțat o redistribuire majoră a trupelor în zonele de la granița cu Ucraina. Cetățenii republicii au semnalat deja restricţionarea circulaţiei vehiculelor pe anumite drumuri publice.

Presa de stat din Republica Belarus a relatat că acest lucru se datorează unei verificări a sistemului de răspuns la actele de terorism. Mai mult, cetățenilor li s-a cerut să nu se teamă de eventuale explozii, care vor fi cauzate de faptul că, în timpul activităților de verificare, armata belarusă va folosi simulatoare de arme.

Mesajul Consiliului de Securitate al Republicii Belarus a declanșat reacții ale oficialilor de la Kiev și ale politicienilor occidentali. De asemenea, presa americană și ucraineană a numit deja manevrele armatei belaruse o dovadă a unui atac iminent asupra Ucrainei.

Unele publicații au legat chiar începutul exercițiilor antiteroriste de vizita recentă la Minsk a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu.

Toate aceste reacții sunt în contradicție cu declarațiile făcute de militari și politicieni din Ucraina în urmă cu câteva zile, în care susțineau că o ofensivă dinpre Republica Belarus este imposibilă.

În ultimele luni, Forțele Armate ale Ucrainei au minat drumuri și au ridicat structuri defensive în zona frontierei cu Republica Belarus. În plus, dronele ucrainene au îndeplinit misiuni active de cercetare în republica vecină.

Cu toate acestea, un atac asupra Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus pare, cel puțin deocamdată, puțin probabil. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă, trupele ruse participante la operația militară specială din Ucraina au întrebuințat teritoriul Republicii Belarus pentru executarea unor atacuri cu rachete de croazieră cu bazare terestră și aeriană asupra unor obiective militare și de infrastructură ucrainene.

De asemenea, trebuie precizat faptul că, la începutul operației, militarii ruși au intrat în Ucraina de pe teritoriul Republicii Belarus, atacând zona capitalei ucrainene.

În prezent, pe teritoriul republicii a fost formată o grupare comună de trupe ruso-belaruse, din care fac parte aproximativ 9.000 de militari ruși.

Experții militari ruși și străini apreciază că gruparea se pregătește să invadeze din nou teritoriul Ucrainei. De această dată se estimează că militari din cele două state vor desfășura acțiuni ofensive în vestul Ucrainei, pentru a tăia sprijinul occidental, care vine, în special, de pe teritoriul Poloniei.

Din partea Republicii Belarus ar fi disponibilă o grupare formată din aproximativ 15.000 de militari, atrași, în primul rând de avantajele materiale oferite de participarea la astfel de acțiuni.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s