Trupele ruse pregătesc o nouă ofensivă: Forțe speciale au fost debarcate pe Insula Potemkin cel Mare, la gurile Niprului, în apropiere de Herson

foto

Consilierul șefului Biroului președintelui Ucrainei, Aleksey Arestovich, a declarat, pe 09.12.2022, că armata rusă a debarcat trupe pe Insula Potemkin cel Mare, o zonă importantă din punct de vedere strategic, care controlează, de fapt, gurile de vărsare ale râului Nipru și este situată în apropiere de Herson.

“Rușii au debarcat pe insulă o unitate combinată de forțe speciale și încearcă să controleze gurile Niprului”, a menționat Arestovich, precizând că aceasta va deveni o țintă pentru artileria Forțelor Armate ale Ucrainei.

Coordonatorul uneia dintre sursele de informare ale Ucrainei, Konstantin Mashovets, care se autointitulează expert militar, a prezentat detalii ale operațiunii de debarcare a Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Potrivit acestuia, pe insulă au fost debarcate subunități din cadrul Brigăzii 80 Infanterie Moto aparținând Corpului 14 Armată al Flotei de Nord, Regimentului 25 Destinație Specială (Spetsnaz) al GRU și unei companii a unității BARS, formată din rezerviști ruși.

Forțarea râului Nipru a fost efectuată din direcția localității Belogrudovo controlate de ruși până pe coasta de sud a insulei. Parașutiștii ruși au ocupat partea de sud-est a acesteia și îndeplinesc misiuni de cercetare în zona Lacului Zakitnoye, care este situat la periferia de est a insulei. Mashovets consideră că obiectivul grupului de debarcare rus va fi să se deplaseze adânc în interiorul insulei, până pe coasta de nord.

foto 1

Deocamdată, oficialii ruși nu au prezentat informații privind debarcarea desantului pe Insula Potemkin cel Mare.

Astfel că nu este clar dacă debarcarea reprezintă începutul unei ofensive la scară largă a Forțelor Armate ale Federației Ruse în teritoriile de pe malul drept al regiunii Herson sau este un fel de sondare a apărării adversarului și o repetiție înainte de o astfel de ofensivă.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s