Pentru a doua oară în ultimele zile, ministrul rus al apărării a inspectat trupele din zona operației militare speciale

foto

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 22.12.2022, ministrul Serghei Șoigu a inspectat trupele din zona operației militare speciale, pentru a doua oară în ultimele zile. (Video)

După cum au anunțat reprezentanții ministerului, vizita ministrului apărării a vizat verificarea condițiilor de cazare a personalului și de depozitare a echipamentelor militare în punctele de dislocare temporară, precum și asigurarea trupelor cu mijloacele necesare. Ministrul a inspectat unitățile aflate în prima linie a frontului. În plus, Șoigu a verificat modul de organizare a suportului medical și stocurile de medicamente necesare.

La încheierea vizitei în prima linie, șeful departamentului militar rus i-a felicitat pe militari cu ocazia Anului Nou și le-a spus: “Nu vă agitați, calm, totul este bine”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării, preluat de agenția Interfax.

Anterior, Șoigu a vizitat zona operației militare speciale pe 18 decembrie, participând la o întâlnire de lucru cu comandanții militari și audiind rapoarte despre situația actuală și acțiunile trupelor ruse în zonele operaționale.

Activitatea intensă a ministrului rus al apărării din ultima perioadă a tensionat foarte mult conducerea Ucrainei, deoarece autoritățile de la Kiev încă nu înțeleg cu ce are legătură aceasta. Sursele ucrainene de pe Internet sugerează că Rusia pregătește o ofensivă surpriză, posibil chiar în noaptea de Revelion. Mai ales că, Moscova a refuzat să respecte “armistițiul de Crăciun și de Anul Nou”, care ar fi fost propus de Kiev.

Ca un fapt inedit în legătură cu operația militară specială, pe You Tube circulă în ultimele zile un videoclip cu salvarea reușită a unei drone doborâte pe câmpul de luptă. (Video)

În material se arată cum o altă dronă zboară până la copterul avariat și întins pe pământ. Datorită îndemânării excepționale a operatorului, drona aflată în aer a prins “cadavrul” cu un cablu special. Ulterior, l-a tras câțiva metri pe pământ, după care a ridicat dispozitivul deteriorat în aer. Mai multe surse susțin că dronele aparțin Forțelor Armate ale Ucrainei. 

O serie de “specialiști” au apreciat că videoclipul este o “făcătură”, deoarece nu există imagini care să arate că drona recuperată a fost ridicată la o înălțime destul de mare încât să poată fi transportată la distanță mare de locul incidentului.

În orice caz, trebuie spus că dronele sunt foarte importante în conflictele moderne și schimbă complet echilibrul de putere în teatrul de operații.

Cu ajutorul copterelor, se realizează cercetarea zonală, dirijarea focului artileriei și reglarea tirurilor lunetiștilor. De asemenea, acestea sunt folosite deseori pentru a arunca grenade în pozițiile inamicului.

În ceea ce privește armata rusă, este demn de remarcat faptul că, la începutul operației militare speciale, aceasta s-a confruntat cu o lipsă de drone și de operatori calificați. Între timp însă, situația a început să se echilibreze, iar acum dronele sunt folosite peste tot, de aproape toate structurile Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Un rol important în furnizarea de drone către armată a fost jucat de organizațiile de voluntari și liderii militari care organizează încasări de numerar, cu care sunt achiziționate aparatele de zbor fără pilot. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s