Presa internațională a semnalat creșterea prezenței navale a Flotei ruse din Marea Neagră. Rachete Kalibr pregătite pentru lansare

foto

În contextul vizitei desfășurate recent de președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, la Washington, analiștii Departamentului american al Apărării urmăresc îndeaproape mișcările Forțelor Navale ale Federației Ruse. Potrivit acestora, o schimbare bruscă a nivelurilor de activitate ar putea indica pregătirea unor operațiuni viitoare.

După cum a informat portalul Naval News, spre deosebire de ultimele luni, când Forțele Navale ruse au avut o atitudine pasivă în Marea Neagră, de câteva zile, în regiune s-au produs schimbări semnificative. Astfel, zonele situate în apropiere de Sevastopol, au fost ocupate de submarine și nave de luptă rusești.

Sursele deschise, bazându-se pe analiza imaginilor satelitare Sentinel 2 de la Agenția Spațială Europeană, au semnalat o prezență navală crescută a forțelor ruse în Marea Neagră. Potrivit Naval News, în prezent, în Marea Neagră, sunt bazate patru submarine rusești. Acestea sunt întrebuințate pentru lansarea de rachete de croazieră Kalibr asupra teritoriului Ucrainei.

Imaginile din satelit arată faptul că un submarin rusesc este escortat de o vedetă de asalt Raptor și un elicopter, cel mai probabil de tip Mi-8. Acest dispozitiv a fost conceput pentru a proteja mijloacele de luptă rusești împotriva dronelor maritime ucrainene.

Anterior, potrivit reporterilor occidentali, navele de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră au fost retrase în direcția Novorossiysk.

“Navele și submarinele rusești încă vin și pleacă, dar frecvența traversărilor prin Marea Neagră a crescut, iar acest lucru se poate datora unei operațiuni militare iminente”, a informat Naval News.

În acest context, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că gruparea navală a Flotei ruse din Marea Neagră aflată pe mare a crescut la 11 nave. “Peste 20 de rachete de croazieră de tip Kalibr sunt pregătite pentru lansare din Marea Neagră”, au declarat reprezentanții ucraineni.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, partea rusă pregătește pentru aceste zile efectuarea unui nou val de atacuri cu rachete de croazieră asupra unor obiective militare și de infrastructură din Ucraina.

În ultima perioadă, Federația Rusă a executat atacuri cu rachete de croazieră cu bazare aeriană și navală la un interval de 10-12 zile. Această perioadă este folosită pentru evaluarea rezultatelor loviturilor și stabilirea țintelor următoare.

Pe parcursul acestei luni, lansările de rachete asupra teritoriului ucrainean au fost efectuate pe 05 și 16 decembrie.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s