Polonia și-a redislocat avioanele MiG-29 la o bază aeriană din apropierea Regiunii Kaliningrad

foto

Potrivit portalului rusesc topwar.ru, Polonia și-a redislocat cele 22 de avioane sovietice de vânătoare de tip MiG-29 la o bază aeriană aflată la numai 60 de kilometri de enclava rusă Kaliningrad. Deocamdată, conducerea Forțelor Aeriene poloneze nu a comentat această măsură.

Polonia și-a concentrat toate avioanele de vânătoare MiG-29 de fabricație sovietică disponibile într-un singur loc, transferându-le la baza aeriană Malbork, lângă frontiera cu regiunea rusă Kaliningrad. Anterior, aceste aeronave aveau sediul în zona orașului Minsk-Mazowiecki, lângă Varșovia.

Până în prezent, nu există rapoarte oficiale de la Ministerul Apărării al Poloniei cu privire la acest fapt, ceea ce înseamnă că motivul redistribuirii nu este cunoscut. Anumite surse au sugerat că reprezentanții Forțelor Aeriene poloneze “le fac loc” avioanelor americane F-35A, care vor începe să intre în serviciul de luptă în viitorul apropiat. De asemenea, este posibil ca avioanele de vânătoare sud-coreene FA-50, a căror sosire este, de asemenea, așteptată în viitorul apropiat, să fie dislocate în Minsk-Mazowiecki.

Având în vedere faptul că la Varșovia există planuri de a înlocui toată tehnica provenită din Uniunea Sovietică cu modele occidentale, în luna martie a acestui an, Polonia s-a oferit să transfere toate cele 22 de avioane de vânătoare MiG-29 în Ucraina, pentru “a contracara agresiunea rusă”. Cu toate acestea, propunerea poloneză a fost făcută în așa fel încât transferul să fie pus în responsabilitatea Statele Unite. Adică, polonezii s-au oferit să transfere avioanele nu în Ucraina, ci către guvernul SUA. Ministerul polonez de Externe a anunțat într-un comunicat de presă că aeronavele ar trebui trimise în Germania, la baza aeriană Ramstein, pentru a se decide asupra soartei lor viitoare.

Ca urmare, Statele Unite au refuzat să primească “un astfel de cadou”, Kievul a rămas fără avioane de vânătoare, iar polonezii încă nu știu ce să facă cu avioanele sovietice.

Sursa: topwar.ru.

Un gând despre “Polonia și-a redislocat avioanele MiG-29 la o bază aeriană din apropierea Regiunii Kaliningrad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s