Rusia a pierdut în conflictul din Ucraina prima mașină de luptă pentru sprijinirea tancurilor de tip Terminator

foto

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat, pe 09.02.2023, că Rusia a pierdut prima mașină de luptă pentru sprijinirea tancurilor de tip Terminator în timpul luptelor din zona localității Kremennaya din Republica Populară Lugansk. Informația a fost preluată de mulți utilizatori de pe rețelele de socializare, care au prezentat un material video cu lovirea blindatului rusesc. (Video)

În cadrul operației militare speciale, în luna mai 2022, partea rusă a dislocat în Donbas 10 vehicule de luptă pentru sprijinirea tancurile de tip Terminator. În ultimele patru luni, acestea au fost folosite în luptele de pe direcția Svatovsky din Republica Populară Lugansk.

foto 1

Potrivit informațiilor prezentate de surse ucrainene, o mașină de tip Terminator ar fi fost distrusă pe drum într-o zonă împădurită din apropierea orașului Kremennaya. Filmarea incidentului a fost efectuată cu ajutorul unei drone.

Partea ucraineană nu a făcut niciun fel de precizări referitoare la soarta celor cinci membri ai echipajului vehiculului de luptă.

Dacă informațiile prezentate de reprezentanții ucraineni sunt adevărate, atunci este vorba despre prima pierdere în luptă confirmată vizual a unui astfel de model de vehicul blindate rusesc. Deocamdată, Ministerul rus al Apărării nu a comentat aceste informații.

Anumite surse rusești susțin că există posibilitatea ca blindatul rusesc să nu fi suferit daune critice, iar echipajul acestuia să fi supraviețuit.

Surse: twitter.com, t.me, topwar.ru, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s