Rusia va prezenta pentru prima dată, la o expoziție din India, noul sistem de rachete antiaeriene Abakan

foto

Serviciul de presă al concernului aerocosmic Almaz-Antey a anunțat, pe 09.02.2023, că Rusia va prezenta pentru prima dată, la expoziția internațională Aero India 2023, sistemul de rachete antiaeriene pentru apărarea antirachetă non-strategică de tip Abakan.

“Pentru prima dată în India, concernul va prezinta sistemul de apărare antirachetă nestrategică 98R6E Abakan, destinat pentru distrugerea rachetelor balistice tactice și operativ-tactice moderne și de perspectivă”, a menționat reprezentanții socității Almaz-Antey, citați de agenția de presă rusă Tass.

După cum au precizat aceștia complexul este format dintr-o stație radar multifuncțională de tip 98L6E și până la patru instalații de lansare 51P6E2. Abakan este un mijloc de încredere de combatere a celor mai periculoase ținte balistice și permite desfășurarea de operațiuni de luptă atât ca parte a unei grupări de apărare antiaeriană, cât și în mod independent.

În cadrul expoziției, concernul Almaz-Antey va prezenta și o serie de stații de radiolocație pentru descoperirea aeriană, între care Kasta-2E2, Gamma-DE și Podlet-E. Acestea sunt folosite pentru detectarea, stabilirea coordonatelor, urmărirea și identificarea obiectelor aeriene și armelor avansate de atac aerian, inclusiv a celor realizate cu utilizarea tehnologiei stealth. Radarele pot să  îndeplinească misiuni chiar și atunci când sunt expuse la bruiaj intens (activ, pasiv și combinat).

De asemenea, specialiștii concernului le vor prezenta vizitatorilor expoziției sistemele navale de apărare antiaeriană de producție proprie. La standul concernului vor fi accesibile informații despre sistemele de apărare antiaeriană de tip Shtil-1, Resurs, Rif-M, precum și despre sistemele de rachete maritime Moskit-E și Moskit-MVE. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cea de-a 14-a ediție a Expoziției Aerospațiale Internaționale Aero India va avea loc, la Bangalore, în perioada 13-17 februarie. Aceasta se desfășoară o dată la doi ani. Rusia este unul dintre participanții activi la expoziție, în anul 2021, prezentând peste 200 de produse militare.

În ceea ce privește mijloacele de apărare antiaeriană, se pare că societatea Almaz-Antey va prezenta la expoziția din India și sistemul de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune S-400 Triumf, precum și sistemul de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune S-350E Vitiaz.

Între altele, pe lista de produse militare rusești mai figurează și avioanele de vânătoare Su-57E și Checkmate sau drona de cercetare Orlan-30.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s